Vakmanschap en humor centraal in nieuwe reality 'Klusklauwen'

woensdag 5 juli 2023
Foto: Veronica - © Wessel de Groot 2023

Bloed, zweet, grappen, herkenbare discussies, zelfspot, maar bovenal passie voor klussen en vakmanschap: dat zijn de ingrediŽnten van het nieuwe Veronica-programma 'Klusklauwen'.

Vrienden en professioneel klussers Arwin en Ed trekken door heel Nederland om te helpen met uitdagende, stoere klussen waarbij ze keer op keer verrassen door ongevraagd een creatieve en eigenwijze twist toe te voegen aan het project. Een touringcar ombouwen tot tiny house? De mannen draaien hun handen er niet voor om. Een schuur omtoveren tot mancave? Geen probleem! Projectcoördinator Richard draagt de klussen aan, levert materialen … en geeft zijn ongezouten mening over de voortgang en het resultaat van het gezwoeg van de klussers!


Twee vrienden die samen klussen … zoals overal leidt dit ook in Klusklauwen tot de nodige frustraties en ongemakkelijke discussies. De één weet het altijd beter dan de ander. Ed is de oudste van het stel en de man met het scherpe oog; altijd in voor een grap. Hij doet het op zijn leeftijd wat rustiger aan en valt graag terug op zoals ze het ‘altijd al gedaan hebben’. Arwin is de creatieveling, de aanjager die het liefst dag en nacht doorgaat, graag een praatje met de klant maakt en altijd op zoek is naar een creatieve twist. Met hun Rotterdamse karakter en directheid schuwen ze de confrontatie niet. Tegelijkertijd kunnen ze niet zonder elkaar, hebben ze de grootste lol en zijn ze vooral samen in staat om lastige klusvragen op handige, kwalitatieve en creatieve wijze op te lossen.

Arwin en Ed kunnen in principe alles zelf, maar gelukkig is Richard ook daar; letterlijk een reus van een vent, die werkt bij een grote projectbouwmarkt. Superhandig voor het leveren van al het benodigde materiaal, maar ook vanwege zijn uitgebreide kennis die hij met plezier inzet om Arwin en Ed waar nodig te helpen. Richard draagt de klussen aan en komt gedurende de projecten geregeld langs om te kijken hoe het met de klussen gaat. Daarbij geeft hij graag zijn ongezouten mening en drinkt hij een biertje met de mannen mee als de dag ten einde is.

Gek en creatief als ze zijn, voegen Arwin en Ed wekelijks een opvallend, stoer en verrassend element toe aan hun opdracht. Iets wat je normaliter nooit zou doen, maar stiekem wel heel tof is om te hebben!

'Klusklauwen' wordt geproduceerd door IDTV en wordt mede mogelijk gemaakt door HORNBACH.

'Klusklauwen', vanaf 25 augustus iedere vrijdag om 20.30 uur bij Veronica.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers