Stephanie van Eer gaat met jongeren op ontdekkingsreis in nieuw programma 'Reis Naar Je Roots'

zaterdag 2 september 2023
Foto: © KRO-NCRV 2023

Kun je je helemaal thuis voelen in een land waar je nooit bent geweest, maar waar je ouders vandaan komen? In het eerste seizoen van het nieuwe KRO-NCRV jeugd- en reality programma 'Reis Naar Je Roots', neemt presentatrice Stephanie van Eer (Crazy Kitchen, Space Challenge) Nohaly (15 jr.), Marcus (13 jr., Kyara (15 jr.) en Keyan (15 jr.) mee naar Suriname, het geboorteland van hun ouders.

Deze jongeren zijn hier nog nooit geweest, maar reisleider Stephanie weet met een Spaanse moeder en een Surinaamse vader als geen ander hoe bijzonder deze ervaring kan zijn. In dit vrolijke en spannende avontuur ontdekken de jongeren Suriname en maken ze kennis met hun roots. Zondag 3 september is de eerste aflevering van 'Reis Naar Je Roots' te zien om 18.15 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.


Een bijzondere 'Reis Naar Je Roots'
Als dochter van een Spaanse moeder en Surinaamse vader voelt Stephanie zich heel erg Nederlands, met haar A, B, C & VWO-diploma en haar grote liefde voor kaas. Maar toch ontbrak er een gevoel. Waar hoorde zij nou eigenlijk thuis?

Een paar jaar geleden kreeg zij de kans om naar Suriname te gaan, dit was de eerste keer dat zij haar vaders geboorteland bezocht. Daar aangekomen, overviel haar een overweldigend gevoel van thuiskomen. Deze bijzondere ervaring is iets wat zij enorm koestert en heeft haar geholpen bij het vinden van haar identiteit.

'Ik geloof dat veel kinderen met een migratieachtergrond dit gevoel met mij delen. Jezelf kunnen identificeren met anderen is iets wat we dagelijks doen en waar we (blijkbaar) ook graag naar verlangen. Het land bezoeken waar je roots liggen is enorm belangrijk bij de ontdekkingstocht naar jezelf. Voor mij is het misschien wel het mooiste wat mij is overkomen en ik zou dus graag met anderen de reis willen maken die hen hopelijk dichter bij (t)huis brengt.'

Wat levert deze 'Reis Naar Je Roots' voor deze jongeren, hun ouders en omgeving op? Voelt het als thuiskomen? Of voelt het niet anders dan een vakantieland? Doet het wat met hun identiteit? Of is het niet meer dan een avontuurlijk tripje?

Het programma idee 'Reis Naar Je Roots' is door Stephanie van Eer bedacht en in samenwerking met KRO-NCRV geproduceerd.

'Reis Naar Je Roots' is vanaf zondag 3 september wekelijks te zien om 18.15 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

 

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers