Ontroerende en vrolijke verhalen in 'Met Bromet Naar Hondencursus'

dinsdag 19 september 2023

De hond woont in zo'n 2 miljoen Nederlandse huishoudens. Daarmee is de viervoeter met stip een van de populairste huisdiersoorten in Nederland.

Maar wat komt er allemaal bij de opvoeding kijken? En wat zegt het gedrag van de harige huisgenoten over de hondenbazen zelf? Er wordt wel eens beweerd dat ze een feilloze spiegel zijn van de mens in uiterlijk en gedrag. Maar is dat ook echt zo? Vanaf woensdag 20 september biedt documentairemaker Frans Bromet, in het nieuwe programma 'Met Bromet Naar Hondencursus', een unieke kijk op de relatie tussen de mens en zijn beste vriend: de hond.


Frans Bromet: 'Het programma gaat over iets alledaags, maar daarachter gaat een wereld schuil die veel zegt over ons mens-zijn en ons een blik gunt in onze al dan niet vermeende opvattingen. Het zijn dit soort series waarop ik me het meest verheug, omdat ze ons een spiegel voorhouden. Met Bromet naar hondencursus is een vrolijk en ontroerend programma geworden waarin de onvoorwaardelijke band tussen de mens en de hond centraal staat.'

In 'Met Bromet Naar Hondencursus' volgt Frans wekelijks mensen die op cursus gaan met hun hond. Waarom doen ze dat? Van de onvermijdelijke puppycursus tot schapendrijven; van de zachte aanpak van de reikideskundigen tot de harde aanpak van hiërarchische roedelfanaten. Hij treedt ze tegemoet met open vizier om vooral te weten te komen: wie zijn die mensen met een hond, en wat voor een relatie hebben ze nou eigenlijk met elkaar? Ook volgt hij andere hondenbezitters die vertellen over hun bijzondere leven met hun huisdier. Sommigen hebben er wel negen; anderen hebben straathonden uit Oost-Europa met angstproblemen geadopteerd die maar niet willen luisteren.

'Met Bromet Naar Hondencursus' is een co-productie van de NTR en Witte Geit.

'Met Bromet Naar Hondencursus' is vanaf woensdag 20 september wekelijks te zien om 21.10 uur bij de NTR op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers