KRO-NCRV volgt jongeren tijdens stage op Curaçao in het nieuwe programma 'Stagiairs'

woensdag 13 september 2023
Foto: © KRO-NCRV 2023

Ieder jaar vertrekken er honderden jongeren vanuit Nederland richting Curaçao om stage te lopen. Het nieuwe KRO-NCRV programma 'Stagiairs' volgt vijf jongvolwassenen tijdens hun avontuur aan de andere kant van de wereld.

De zesdelige serie laat zien hoe Demi, Chaima, Bart, Ralph en Wiktoria omgaan met de nieuwe omgeving en de stageperikelen. Ze ontdekken al snel dat het eiland veel meer is dan alleen zon, zee en strand.


Van heimwee tot Ramadan
De vijf jongeren in het programma volgen uiteenlopende stages, die stuk voor stuk persoonlijke uitdagingen met zich meebrengen. Zo blijkt het stagebedrijf van Wiktoria (24) niet zoals verwacht en besluit ze over te stappen naar een nieuwe plek, viert Chaima (20) voor het eerst het Suikerfeest zonder haar familie en heeft Bart (19) het zwaar tijdens zijn afscheid van het thuisfront en ontdekt hij de LHBTI+ gemeenschap op het eiland. De plotselinge zelfstandigheid zorgt ervoor dat de stagiairs in een korte tijd volwassen moeten worden. Demi (19) loopt stage bij de marine op Curaçao en is benieuwd wat haar te wachten staat: 'Ik verwacht dat de komende tijd een hele leuke, leerzame, maar ook drukke periode gaat worden. Ik hoop door deze stage zelfstandiger te worden, vriendschappen te sluiten en alle ervaringen mee terug te nemen naar Nederland.'

Extra online serie
Naast de vijf jongeren in het programma wordt er nog een zesde stagiair gevolgd in een extra online serie: Romie. Haar avontuur als stagiair op Curaçao is te zien vanaf 14 september op het YouTube-kanaal van NPO 3.

'Stagiairs' is vanaf donderdag 14 september wekelijks te zien bij KRO-NCRV om 22.15 uur op NPO 3 en op NPO Start en is geproduceerd door Tuvalu Media.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers