Hitserie 'Oogappels' trapt af met nieuw seizoen

dinsdag 12 september 2023
Foto: BNNVARA - © Mark de Blok 2023

Echte fans wisten al dat het eraan zat te komen: na vier seizoenen hoge kijkcijfers en lovende reacties, is de BNNVARA-serie 'Oogappels' binnenkort weer te zien met tien gloednieuwe afleveringen.

Dit vijfde seizoen staat in het teken van nieuwe levensfases: ouders zwaaien hun kinderen uit, stellen gaan uit elkaar en carrières lopen niet zoals gepland. Maar ondanks deze tegenslagen dienen zich nieuwe kansen aan en komt iedereen voor nieuwe uitdagingen te staan. De kinderen vinden hun weg in zelfstandigheid, verantwoordelijke keuzes en onverwachte talenten. En zowel oud als jong zetten spannende stappen in de liefde. Hoe gaat iedereen om met deze veranderingen en alle struggles die daarbij komen kijken?


In het nieuwe seizoen zijn ook een aantal nieuwe acteurs te zien, waaronder Idriss Nabil, Minne Koole, Janni Goslinga en Ali Ben Horsting.

Aflevering 1
Chris maakt zich op voor zijn vertrek. Hansje voert geen klap uit op school en tussen haar en Merel botert het totaal niet. Mees heeft eindelijk een eigen plek gevonden en gaat het huis uit. Pip en Jeroen blijken toch wel erg verschillend en Danny kan in Amsterdam zijn draai niet vinden. Max, Dina en Tim krijgen een flinke dreun te verwerken en Erik moet onder ogen zien dat zijn vader hard achteruitgaat.

Klinkend succes
Afgelopen jaar had de serie gemiddeld 1,3 miljoen kijkers per aflevering. Ook won 'Oogappels' de NPO Start Award 2022 voor Meest gestreamde serie en viel de serie in de prijzen bij de Binge Streaming Video Award in de categorie Beste Nederlandse Productie. De speciale kerstfilm 'Kerstappels' die in december 2022 werd uitgezonden, trok 1,8 miljoen kijkers. Daarnaast is 'Oogappels' genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2023.

Podcast 'Echte Oogappels'
Ook de succesvolle podcast 'Echte Oogappels' komt met een nieuw seizoen. Hierin spreekt presentator Margreet Reijntjes met experts én de cast over puberleed en ouderstress. Bovendien verschijnt er een bonusaflevering waarin Margreet de schrijvers van de serie ontvangt in de studio. Vanaf 13 september kun je elke week een nieuwe aflevering van 'Echte Oogappels' beluisteren via je favoriete podcast-app.

'Oogappels' is een coproductie van BNNVARA en ITV Studios Netherlands. De serie wordt geschreven door Roos Ouwehand en Lex Passchier en geregisseerd door Will Koopman.

'Oogappels' is vanaf woensdag 13 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1 en NPO Start. Alle afleveringen zijn vanaf dan in één keer te bekijken via NPO Plus.

 

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers