Zoektocht naar de beste zanggroep van Nederland in nieuw EO-programma 'Zing!'

donderdag 23 februari 2023

Welke zanggroep weet zich onder begeleiding van een mentor te ontwikkelen tot beste van Nederland? Dat is de zoektocht in het nieuwe EO-programma 'Zing!'. De presentatie is in handen van Giovanca Ostiana en Anne-Mar Zwart.

De inschrijving voor zanggroepen is geopend: iedere groep van drie zangers of meer is welkom om zich op te geven via www.eo.nl/zing.


Eén op de tien Nederlanders zingt in een zanggroep. Dat maakt zingen in groepsverband een populairdere hobby dan voetballen. De grote aantrekkingskracht? Zingen geeft energie. Samen zingen verbindt en verbroedert.

Voor wie
Alle soorten zanggroepen mogen zich opgeven: of ze nu al lang bestaan of pas net zijn begonnen. Alle genres, leeftijden en formaties zijn welkom. Van pop tot gospel, van visserskoren tot studentenkoren, van rap tot smartlap.

Programma
De zanggroepen nemen het tegen elkaar op in de auditieronde. Daarna krijgen ze begeleiding van een mentor. De mentoren in het programma vertegenwoordigen verschillende muzikale genres. Zij gaan met de groepen aan de slag, om ze klaar te stomen voor de volgende rondes en natuurlijk uiteindelijk de grote finale. De jury bepaalt per ronde welke zanggroep doorgaat en wie er afvalt. In de jury zitten honderd verschillende mensen uit de muziekindustrie, van muzikanten tot dirigenten en van producers tot componisten.

'Zing!' is nog voor de zomer 8 weken lang te zien bij de EO op NPO 1.

DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'112 Vandaag' bij RTL 5

Welke verhalen gaan schuil achter de meldingen, wat gebeurde er ter plaatse en hoe gaat het nu met de betrokkenen? Ook vraagt '112 Vandaag' de hulp van Nederland bij het oplossen van criminele activiteiten en misstanden.
'112 Vandaag', om 21.30 uur op RTL 5.

Dossiers