National Geographic brengt nieuwe culinaire docuserie 'Restaurants At The End Of The World'
National Geographic komt met een gloednieuwe culinaire docuserie: 'Restaurants At The End Of The World'. De vierdelige serie wordt geleid door de bekroonde chef-kok, ondernemer en wereldwijde pionier op gebied van food, Kristen Kish.
In dit waanzinnige avontuur reist Kish af naar vier afgelegen plaatsen op de planeet.
'Restaurants At The End Of The World' volgt chef-kok Kish tijdens haar zoektocht naar geheime ingrediënten - mensen, plaatsen, cultuur en tradities - in de meest afgelegen restaurants ter wereld. Zo reist ze in verschillende afleveringen af naar: Boquete, Panama; Svalbard, Noorwegen; North Haven Island, Maine; en Paraty, Brazilië.
Het runnen van een succesvolle onderneming vergt een zekere vasthoudendheid en moed, maar degenen die zich diep in het wild vestigen, zijn echt van een ander kaliber. Chef Kish kruipt in de huid van locals om naar hun verhalen te luisteren en getuige te zijn van de dagelijkse uitdaging om uniek voedsel op tafel te zetten. Vervolgens duikt ze zelf de wildernis in om de meest verse ingrediënten te verzamelen en ontdekt ze gaandeweg de cultuur en het hart achter de keuken van deze unieke plaatsen.
De chefs in de serie laten zich inspireren door lokale bronnen uit de streek om gerechten te maken die hun cultuur weerspiegelen. Omdat hun menu's zo afhankelijk zijn van de omgeving, worden ze voortdurend uitgedaagd om te improviseren, zich aan te passen en harder te worden om hun passies te kunnen nastreven. De menu's in 'Restaurants At The End Of The World', variëren van rendiertongen tot karnemelkse koekjes met kreeftensalade en kimchisorbet. Deze gerechten zijn een combinatie van nieuwsgierigheid, speelsheid en niet-aflatende toewijding. Ze geven zo de kijkers een voorproefje van verre werelden door middel van eten.
Chef Kish nam deel aan Bravo's 'Top Chef' seizoen 10, waar ze de hoofdprijs won. Sinds haar overwinning lanceerde ze haar eerste kookboek 'Kristen Kish Cooking' in oktober 2017 en ging ze in 2018 een partnerschap aan met LINE Hotels om haar eerste restaurant Arlo Grey in Austin te lanceren.
'Restaurants At The End Of The World' is geproduceerd voor National Geographic door World of Wonder en Cinetic. Voor World of Wonder zijn Fenton Bailey, Randy Barbato, Tom Campbell en Jeremy Simmons de uitvoerende producenten. Voor Cinetic zijn Ross Fremer, Brian Oakes en Christine O'Malley de uitvoerende producenten. Voor National Geographic is Betsy Forhan uitvoerend producent en Charlie Parsons vice-president ontwikkeling.
'Restaurants At The End Of The World', vanaf zaterdag 1 april om 17.00 uur op National Geographic.
https://www.nationalgeographic.nl/
Meer artikels over National Geographic Channel
DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (NL)
volledig dossier- Deze veertien deelnemers laten alles achter zich, en durven te kiezen voor 'Het Onbekende'
- Paul de Leeuw volgt vijf tieners met een levensbedreigende ziekte in 'Niet Klein Te Krijgen'
- SBS6 volgt Rotterdamse ras-optimist Mitchel Viljeer in realityserie 'Mitchel aan de Maas'
- KRO-NCRV volgt vijf nieuwe boeren op zoek naar de liefde in 'Boer zoekt vrouw Europa'
- National Geographic brengt nieuwe culinaire docuserie 'Restaurants At The End Of The World'
- Déze BN’ers gaan de interior design strijd met elkaar aan in 'The Interior Project: VIPS'
- 'Dag & Nacht': nieuwe medische dramaserie met Kim van Kooten en Benja Bruijning
- Dionne Stax ontmoet inspirerende en avontuurlijke Nederlanders in Scandinavië
- Tom Waes duikt in de geschiedenis van onze zuiderburen in 'Het Verhaal van Vlaanderen'
- Wat gebeurt er met Kees als zijn ouders niet meer voor hem kunnen zorgen?