Leonie ter Braak volgt koppels en singles in 'Niets Liever Dan Een Kind'

vrijdag 30 maart 2018

Het krijgen van een kind is niet voor iedereen vanzelfsprekend: er zijn in Nederland veel koppels en singles bij wie zwanger raken op de traditionele manier niet lukt of niet mogelijk is. Gelukkig zijn er andere methodes om die vurige kinderwens te vervullen, maar die trajecten vergen vaak veel geduld, veerkracht en doorzettingsvermogen.

In het nieuwe SBS6-programma 'Niets Liever Dan Een Kind' volgt presentatrice Leonie ter Braak verschillende stellen en singles die er alles voor over hebben om een kindje te krijgen. 'Niets Liever Dan Een Kind zal in 2019' bij SBS6 te zien zijn.


Van IVF en adoptie tot eiceldonatie en co-ouderschap: de verhalen die op deze ‘omweg’ naar het ouderschap worden gevolgd, zijn heel divers. Zo kan het om een koppel gaan dat hun huis verkoopt om geld vrij te maken voor een draagmoeder, om een single vrouw die een bewust alleenstaande moeder wil worden of om een gay koppel. Elk verhaal is anders, maar de koppels en singles hebben één ding gemeen: ze willen dolgraag een kind. Hoe houden ze hoop als het niet gaat zoals ze dachten? Wat is de impact van het verlangen naar een kindje op hun leven? En als het dan eindelijk zover is… zijn ze er dan helemaal klaar voor?

Het programma registreert en volgt de hoofdpersonen gedurende een lange periode. Sommigen zullen slagen, anderen krijgen wellicht (weer) een teleurstelling te verwerken. Op bepaalde momenten gedurende het traject zullen de hoofdpersonen uit het programma ook bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en elkaar waar nodig een hart onder de riem te steken. De diversiteit van de verhalen en de diepe emoties die gepaard gaan met een langgekoesterde kinderwens maakt de serie tot een bijzonder integer, authentiek en vooral heel menselijk relaas.

De opnames zijn al in volle gang, maar de redactie is nog steeds op zoek naar koppels en singles die hun verhaal willen delen. Wil jij andere mensen inspireren? Aanmelden voor 'Niets Liever Dan Een Kind' kan via www.sbs6.nl/nietslieverdaneenkind.

'Niets Liever Dan Een Kind' wordt geproduceerd door Vorst Media.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers