Goed nieuws voor EO-Jongerendag 2024

maandag 8 januari 2024
Foto: EO - © Set Vexy 2022

Afgelopen zaterdag maakte EO BEAM het thema bekend van de EO-Jongerendag 2024: Goed nieuws! Hiermee bevestigt het jongerenmerk van de EO dat ook dit jaar het evenement door kan gaan dankzij grote steun van particuliere giftgevers, kerken en bedrijven.

Het evenement vindt op 1 juni plaats in Rotterdam Ahoy. Een gift geven kan nog steeds, want een klein deel van het benodigde bedrag ontbreekt nog. Tickets zijn vanaf vandaag te bestellen.


In een wereld waarin vooral slecht nieuws de aandacht trekt, ontdekken bezoekers van de EO-Jongerendag (opnieuw) wat het goede nieuws van Jezus is en hoe dit hoop en optimisme geeft. Joram Kaat, presentator van het evenement: 'Een leven zonder tegenslagen of slecht nieuws is een illusie. Het goede nieuws van Jezus verandert het slechte nieuws niet, maar bepaalt wel hoe je naar de werkelijkheid kijkt. Jezus biedt ons een hoopvol perspectief! De bezoekers worden uitgedaagd om die boodschap te delen.'

Fundraising
Zonder extra steun kan de EO de EO-Jongerendag niet organiseren. Daarom vraagt de EO de hulp van mensen, particuliere donateurs, kerken en bedrijven. Ook talloze jongeren dragen hun steentje bij via acties van BEAM. Inmiddels is er dankzij duizenden giften 350.000 euro opgehaald. Dat betekent dat er nog 50.000 euro nodig is voor de organisatie van de dag. De EO vertrouwt erop dat dit gaat lukken.

Jongerenbijbel
En nog meer goed nieuws: Het NBG kondigde vanochtend aan dat op 1 juni de nieuwe Jongerenbijbel gepresenteerd zal worden op de EO-Jongerendag. Dit betekent dat de bezoeker van het evenement deze Bijbel als eerste in handen kan hebben. De Jongerenbijbel is vanaf nu in de voorverkoop te bestellen bij de tickets.

Tickets
Tickets voor de 48e EO-Jongerendag zijn nu te bestellen via eojongerendag.nl. Een ticket kost 19,95 euro. Op een later moment worden de artiesten en sprekers bekendgemaakt.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers