IJskoude actie in tweede seizoen 'IJsmeesters' op SBS6

zaterdag 11 februari 2023
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2023

Geef ze een kettingzaag en een blok ijs van 1.000 kilo, zet ze in Siberische omstandigheden, geef ze een opdracht mee en je weet niet wat je ziet als de tijdslimiet verstreken is!

De zes ervaren ijskunstenaars die hun opwachting maken in het tweede seizoen van 'IJsmeesters: Een Koud Kunstje' draaien hun hand er niet voor om: van een blok ijs binnen een mum van tijd een prachtig ijssculptuur maken. Onder toeziend oog van presentator Viktor Brand, een vakjury én een gastjurylid die voor het publiek bekend is binnen het thema van de uitzending, gaan zij deze ijskoude strijd met elkaar aan. Met oogverblindend resultaat!


In 'IJsmeesters: Een Koud Kunstje' krijgen de ijskunstenaars iedere aflevering twee opdrachten voorgeschoteld. Een kleine opdracht in de buitenlucht en een grote opdracht in het ijsatelier. In de finale staan drie overgebleven kandidaten tegenover elkaar die strijden om de titel IJsmeester 2023.

Aan de deelnemers de schone taak om de jury te laten smelten voor hun ijssculpturen. De tweekoppige professionele jury bestaat wederom uit Alec Messchaert, organisator van grootschalige ijssculpturenfestivals in Nederland en daarbuiten, en Anique Kuizenga, artistiek leider van het jaarlijkse IJsbeeldenfestival. Zij worden iedere aflevering bijgestaan door een gastjurylid in de persoon van een BN’er die past bij het thema waarbinnen de sculpturen worden gemaakt. Irene Moors is te gast in de eerste aflevering, die het thema Hollands Glorie heeft. Aflevering twee staat in het teken van Sport. Leontien van Moorsel is dan te gast. In de finale-aflevering neemt Karin Bloemen plaats in de jury. Het thema? Circus!

We zien dit seizoen meer bekende gezichten. In de tweede aflevering doen de ijskunstenaars namelijk een duo-opdracht. Zij worden gekoppeld aan een BN’er die aan hun zijde aan de slag gaat met het bewerken van sneeuw. Carolina Dijkhuizen, Emma Wortelboer, John de Bever, Iris Rulkens en Jordi Huirne gaan deze uitdaging aan.

'IJsmeesters: Een Koud Kunstje' wordt geproduceerd door Skyhigh TV.

'Ijsmeesters', vanaf zondag 12 februari wekelijks om 20.00 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland én melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers