Dubbel online serie traject voor NPO Zapp en NPO 3 gelanceerd

vrijdag 22 september 2023

Heb jij de ambitie om een online serie te ontwikkelen voor NPO Zapp of NPO 3? Dit is je kans! In een nieuwe samenwerking tussen NPO/NPO-fonds, 3LAB en diverse omroepen, wordt er een uniek traject gelanceerd voor zowel NPO Zapp als NPO 3.

In totaal worden er maar liefst 8 pilots gerealiseerd.


Wie?
NPO Zapp naar originele, eigentijdse en sterke verhalen die de online doelgroepen van NPO Zapp (9-12 jaar) en NPO 3 (13-19 jaar) aanspreken. Makers met de drang naar vakmanschap en een eigen creatieve signatuur zijn van harte welkom om deel te nemen.

Het traject in het kort
- Acht teams, elk samengesteld uit minimaal een scenarist, regisseur en producent, krijgen de kans om een pilot van maximaal 10 minuten te ontwikkelen en te produceren.
- Elke pilot kan op zichzelf staan, maar moet het potentieel hebben om zich te ontvouwen tot een volwaardige serie.
- Gedurende het 10 maanden durende traject zullen teams profiteren van begeleiding door dramaturgen en inspirerende sessies van top professionals uit de branche.
- Uiteindelijk wordt één van de geproduceerde pilots doorontwikkeld als online serie op NPO3.nl of Zapp, in samenwerking met een deelnemende omroep.

Financiering
Elk team ontvangt een vergoeding van €8000,- ex. btw voor het ontwikkelproces, waarvan 15% voor de producent. Het budget voor de productie van de pilot is €30.000,- ex. btw. Bij voortzetting naar een volledige serie is het productiebudget per aflevering gelijk aan dat van de pilot.

Belangrijke data
- Aanmeldperiode: 25 september t/m 6 november 2023 (tot 17:00 uur)
- Uitslag selectie: 20 december 2023
- Start traject: januari 2024
- Oplevering pilot: 28 oktober 2024

Aanmelden kan via deze pagina. Voor vragen of meer informatie kun je terecht op 3lab@npo.nl.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje' (RTL 4)

De drie finalisten gaan naar het mythische Ierland voor de finalereis. Tijdens de eerste shoot worden ze vergezeld door figuren uit de onderwereld bij een grote halloweenparade. En van een griezelige traditie gaan ze bij de tweede shoot in de havenstad Cobh op zoek naar geloof, hoop en liefde.

'Het Perfecte Plaatje', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers