Yvon Jaspers in 'Boer zoekt Vrouw' met liefdesbrieven naar de boerenerven

donderdag 17 februari 2022
Foto: © KRO-NCRV 2018

Vrijgezelle boeren Joost, Janine, Rob (van de kersen), Rob (van de witlof), Hans, Jouke, Hilda, Robert, Evert en Gerben werden eind augustus voorgesteld aan de kijker omdat zij op zoek zijn naar de liefde van hun leven want #liefdeisvooriedereen.

En nu is het zover: in de uitzending van het KRO-NCRV programma 'Boer zoekt Vrouw' van zondag 27 februari stapt Yvon Jaspers in haar auto om de liefdespost af te leveren bij de boeren. Ze liggen er al nachten wakker van: is er geschreven door mijn droomvrouw of -man? Van Terschelling naar Zuid-Limburg en van het westen van Brabant naar Friesland brengt Yvon bijna 900 brieven en pakketjes rond.


Hulptroepen zijn ingeschakeld, het lezen kan beginnen. Vleesveehouder Robert is behoorlijk nerveus als Yvon zijn erf oprijdt: 'Ik ben blij je te zien. Normaal ben ik altijd vrolijk en uitgelaten, maar de laatste dagen... pfff… wat een spanning.' Friese koeienboer Jouke bij het lezen van zijn brieven: 'Het is lang geleden dat ik bloosde'. En de 69-jarige paardenhouder Hans straalt van top tot teen als Yvon meer brieven komt brengen dan de tien die hij verwachtte: 'Prachtig dat ik op mijn leeftijd nog lekker in de markt lig.'

Yvon kijkt uit naar de afleveringen: 'De boeren hebben me op alle fronten verrast. Dingen gedurfd die we niet voor mogelijk hielden, dingen gedaan die we nooit konden bedenken en er lijkt bij sommigen ook echt liefde te groeien. Verheug je, er komt heel veel moois aan!'

Webserie
De boeren horen ook van Yvon op welke wijze hun zoektocht naar de liefde wordt gevolgd: de vijf met de meeste brieven zijn de komende weken te zien op tv en de andere vijf in een webserie op boerzoektvrouw.nl. Op de site is wekelijks na afloop van het tv-programma een nieuwe aflevering van de webserie te zien.

Audiodescriptie
Nieuw dit jaar is dat 'Boer zoekt Vrouw' te volgen is met audiodescriptie zodat het programma ook toegankelijk is voor blinden en slechtzienden.

'Boer zoekt Vrouw' wordt in opdracht van KRO-NCRV geproduceerd door Blue Circle.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers