Vlaamse hitserie 'De Kraak' exclusief bij Veronica

maandag 14 maart 2022
Foto: Streamz - © De Mensen/Thomas Dhanens 2021

De Vlaamse thrillerserie 'De Kraak', van de makers van de hitserie Undercover, is vanaf 8 april exclusief te zien op de Nederlandse tv bij Veronica. In deze serie vol spanning en actie leeft de verlegen maar geniale computernerd Jeremy Peeters in de perfecte anonimiteit en is nog nooit met justitie in aanraking gekomen.

Maar wanneer de 20-jarige IT-student een hackerswedstrijd wint, vraagt een oplichtersbende hem om een internationale bank digitaal te kraken. Met zijn hulp willen ze de grootste bankroof aller tijden plegen en 350 miljoen euro buitmaken. Voor hij het goed en wel beseft, zit Jeremy in een rollercoaster van intriges, misleiding, geld en geweld. Want wanneer de dag van de overval nadert, blijkt dat iedereen zo zijn eigen plan heeft...


De hoofdrol van Jeremy wordt gespeeld door Tijmen Govaerts (24). Deze Mechelse acteur schitterde in de controversiële film 'Wij' en in 'Girl', de film die een Gouden Palm kreeg op het Filmfestival van Cannes. Tijmen wordt inmiddels vanwege zijn hoofdrol in 'De Kraak' als de 'coming man' van de Vlaamse tv en film gezien. De bendeleden worden vertolkt door Gene Bervoets, Koen De Graeve en Joren Seldeslachts. An Miller speelt de moeder van Tijmen. Ook Hilde De Baerdemaeker, Ella-June Henrard, Chris Thijs, Manuel Broekman en Dirk van Dijck zijn te zien in de serie.

'De Kraak' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en geproduceerd door productiehuis De Mensen.

'De KraaK', vanaf vrijdag 8 april wekelijks om 20.30 uur bij Veronica en is direct na de uitzending op tv ook op Prime Video te bekijken.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers