SBS6 volgt het luxueuze leven van zes selfmade vrouwen in nieuwe realityserie 'Goud Zuid'

maandag 17 oktober 2022
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2022

Oud-Zuid, een chique wijk in Amsterdam. Thuisbasis van de rich and famous én de zes vriendinnen die te zien zijn in de nieuwe realityserie 'Goud Zuid'.

Ze runnen eigen ondernemingen, maken extravagante tripjes, shoppen voor luxe designergarderobes en hebben altijd champagne binnen handbereik. Wat houdt het in om te leven en te ondernemen in de meest welvarende wijk van Amsterdam? Hoe richten de vriendinnen hun individuele levens in en gaan ze samen om met alledaagse uitdagingen op het gebied van gezin, carrière, vriendschappen en liefde? Is echt alles goud wat er blinkt?


Personal training in het Vondelpark, shoppen in de P.C. Hooftstraat, boodschappen bij de traiteur en lunchen bij chique restaurants. Oud-Zuid is een unieke biotoop vol dure huizen en appartementen met luxe bolides voor de deur. Een omgeving die zich perfect leent voor de glamoreuze levensstijl van Nancy, Lilian, Dionne, Jamie, Gini, en Daniella, die samen centraal staan in 'Goud Zuid':

Nancy Suurhoff
Nancy is als ‘hondenkoningin’ van Oud-Zuid een begrip in de omgeving. Ze fokt Pomeranian-hondjes en runt haar eigen trimsalon. Ze is moeder van drie kinderen, waarvan alleen haar 15-jarige dochter nog thuis woont. Nancy neemt geen blad voor de mond en heeft met haar Amsterdamse accent de lachers op haar hand.

Lilian Dziedzic
Nancy’s goede vriendin Lilian is mondzorgkundige. Haar stralende witte lach verzorgt ze in de tandartspraktijk die ze runt met haar ex-man. Ze is dol op haar dochter van 14 en zoon van 8 jaar en spendeert veel tijd met hen. De Poolse schone is met haar warme karakter een echte flirt, we volgen haar zoektocht naar de ware in Oud-Zuid.

Dionne Schulf
Dionne richtte haar onderneming op in de tijd als alleenstaande moeder en is nu eigenaar van een groot internationaal marketingbureau dat bekend is bij veel BN’ers en influencers. Samen met haar gezin woont zij afwisselend in een appartement in Amsterdam en een mega villa in Rotterdam. Ondanks haar luxueuze leven weet Dionne waar ze vandaan komt en probeert ze balans te vinden tussen haar succesvolle carrière en haar dierbare privéleven.

Jamie Faber
Dionnes beste vriendin Jamie is geboren en getogen in Oud-Zuid en heeft als doel haar eigen schoenenlabel uit te breiden. Ze woont alleen met haar zoontje en heeft het niet altijd makkelijk gehad. Toch heeft haar verleden haar gemaakt tot wie ze nu is: een sterke en onafhankelijke vrouw met grootse ambities. Maar zijn die te combineren met het single moederschap?

Gini Faber
Gini is de tweelingzus van Jamie en eveneens een ambitieuze zakenvrouw. Ze is gefocust om dé vastgoedkoningin van Amsterdam te worden. Dat brengt grote risico’s met zich mee, maar daar weet ze goed mee om te gaan. Gini woont in The Valley in Amsterdam-Zuid, het meest iconische pand van de Zuidas.

Daniella Merringer
Last but not least: de van oorsprong Amerikaanse Daniella is al meer dan twee decennia manager bij een groot restaurant in Amsterdam. Ze wil dolgraag een gezin maar heeft de ware liefde nog niet gevonden. Daarnaast voelt ze zich nog niet de beste versie van zichzelf en deelt ze haar – soms spirituele – zoektocht naar rust, reinheid en regelmaat graag met haar vriendinnen.

'Goud Zuid', vanaf 25 november iedere vrijdag om 20.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo PowNed logo

Documentairemaker Sahar Meradji verkent de schokkende realiteit van Nederlandse jongeren die tijdens de coronacrisis door verveling steeds vaker naar drugs grepen en dat nu nog steeds doen. Ze proberen doordeweeks nog enigszins normaal te functioneren na uitputtende drugsmarathons in het weekend. Hebben deze jongeren nog veelbelovende toekomstperspectieven, of wordt dat steeds meer verdrongen door de gevolgen van hun gebruik? De documentaire werpt een onthullende blik op de rauwe realiteit die tot nu toe grotendeels onzichtbaar is gebleven.

'PowNed of View', om 21.25 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers