Gloednieuwe Internationale serie op FOX met Nederlandse acteur Raymond Thiry

maandag 17 oktober 2022
Foto: FOX - © The Walt Disney Company Benelux 2022

Midden in het aankomende Wereldkampioenschap dit jaar start FOX met een bloedstollende serie over de schaduwzijde van het betaald voetbal: 'The Net', met de Nederlandse acteur Raymond Thiry in één van de hoofdrollen.

Nederland's meest geliefde sport kent een gigantische schare fans, maar aan de ongekende populariteit kleeft in deze gloednieuwe serie een zeer donkere kant.


'The Net' is een internationaal drama dat is onderverdeeld in drie unieke series die afzonderlijk van elkaar te bekijken zijn. De series, 'Promised Land', 'Prometheus' & 'Powerplay,' spelen zich respectievelijk af in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Elke serie verkent unieke aspecten binnen de miljoenenbusiness van het internationaal voetbal. Van het speelveld tot de bestuurskamer en van intieme verhalen over verdriet tot wanhopige gevechten rondom macht, controle, wraak en succes. De rode draad door de drie series is de ongeëvenaarde en wereldwijde passie voor het spel. Verbonden door de verhaallijnen en terugkerende personages, biedt 'The Net' een dieper inzicht in wat zich achter de schermen van het internationale voetbal afspeelt.

De cast voor 'The Net' bestaat uit internationale namen waaronder Tom Wlaschiha (bekend van 'Game of Thrones' en 'Stranger Things'). Een grote rol in alledrie de series is echter weggelegd voor Nederlands trots Raymond Thiry (bekend van grote series als 'Undercover' en 'Penoza') die de rol speelt van Jean Leco. Leco's grote droom is om een wereldvoetbalcompetitie op te richten en hij laat niets of niemand deze droom in de weg staan.

De eerste serie van 'The Net', 'Promised Land', is vanaf 12 december wekelijks in dubbele afleveringen te zien om 20.00 uur op FOX. De volgende twee series 'Prometheus' en 'Powerplay' volgen direct daarna op hetzelfde tijdstip, waardoor alledrie de series direct achter elkaar te volgen zijn.


'Promised Land'
Lea (Birgit Minichmayr) is een advocaat in Berlijn met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Haar wereld staat op zijn kop wanneer haar verloofde David voor haar ogen sterft. Ze ontdekt dat hij voor iets of iemand op de vlucht was. Op dezelfde dag wordt ook de beste vriend van de rechtse hooligan Marcel (Max von der Groeben) vermoord en er lijkt een verband te zijn tussen deze twee sterfgevallen. Lea en Marcel vormen een onverwacht team wanneer ze hun krachten bundelen om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. Aangezien David werkte als succesvolle voetbalscout, leidt hun zoektocht al snel naar de hoogste rangen van het internationale voetbal.  Eén ding is al gauw zeker, David moest boeten voor iets wat hij te weten was gekomen.

'The Net - Promised Land' wordt vanaf 12 december elke week met dubbele aflevering om 20.00 uur uitgezonden op FOX.

'Prometheus'
Georg Trotter (Tobias Moretti) is een arts en voormalig dopingagent die zijn carrière opgaf na een tragisch ongeluk waarbij zijn vrouw Diana en hun geliefde zoon omkwamen. Bekend als beruchte dopingjager en 'bloedhond', wordt Georg aangeboden om een hypermoderne en high-performance kliniek te leiden in de Alpen. Deze kliniek moet geblesseerde voetballers in recordtijd weer in vorm te krijgen met hightech trainingsmethoden en daarnaast jong talent helpen de beste voetballers ter wereld te worden. Al snel krijgt Georg twijfels. Gaat het echt om het welzijn van de spelers en dat van de sport? Hoe meer hij zich verdiept achter de schermen van de chique kliniek, hoe meer geheimen hij blootlegt. Geheimen die niet alleen wijzen naar de toekomst, maar ook naar zijn eigen verleden.

'The Net - Prometheus' wordt vanaf 9 januari elke week dubbele aflevering om 20.00 uur uitgezonden op FOX. Direct na de laatste aflevering van 'The Net - Promised Land'.

'Powerplay'
Florence, Italië. Vincenzo's (Alberto Paradossi) familie kan terugkijken op een lange geschiedenis binnen hun eigen voetbalclub. Terwijl ze nog steeds dromen van succes, lijkt de toekomst alles behalve rooskleurig. Vincenzo houdt vast aan de hoop om een waardige zoon van zijn vader te zijn en zijn club naar glorie te leiden. Dan is er nog Maurizio Corridoni (Gaetano Bruno), de intrigerende paus van het Italiaanse voetbal die ervan droomt het voetbal terug te brengen naar wat het vroeger was. Italiaanse clubs met Italiaanse eigenaars en Italiaanse spelers. Wanneer Vincenzo gedwongen wordt 50% van de club te verkopen aan Chinese investeerders, weet hij niet dat hij de woede van een machtige vijand oproept.

'The Net - Powerplay' wordt vanaf 6 februari elke week dubbele aflevering om 20.00 uur uitgezonden op FOX. Direct na de laatste aflevering van 'The Net - Prometheus'.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers