'Project Rembrandt': Wie wordt de beste amateurkunstschilder van 2024?

zaterdag 23 maart 2024
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2024

Vanaf zondag 24 maart barst de strijd om de felbegeerde titel 'beste amateurkunstschilder van Nederland' los in het vierde seizoen van 'Project Rembrandt'.

Onder begeleiding van Annechien Steenhuizen en gecoacht door bevlogen docenten krijgen de kandidaten de kans hun talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Elke week valt er een kandidaat af tot uiteindelijk de beste amateur kunstschilder overblijft, die een meesterwerk mag exposeren in het Rijksmuseum. Wie blaast de jury omver en wint 'Project Rembrandt' 2024?


Uit 30 kandidaten worden 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een paar maanden tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Ze worden in dit meeslepende schilderavontuur bijgestaan door twee enthousiaste docenten: kunstenares Iris Frederix en kunstenaar Tyas Leeuwerink.

In iedere aflevering voeren de schildertalenten opdrachten uit, waarbij ze zich laten inspireren door het werk van grote meesters als Rembrandt en zo hun eigen stijl ontdekken. De opdrachten brengen bijzondere ontmoetingen met onder anderen Robert ten Brink, Karin Bloemen en Remy Bonjasky. Ook bezoeken de kandidaten prachtige locaties in Nederland, waaronder Teylers Museum in Haarlem.

Nieuw jurylid Marc de Beyer , directeur Teylers Museum, is onder de indruk van de kandidaten: 'De kandidaten waren zeer leergierig. De lessen van Iris en Tyas en de feedback van Raquel en mij zagen we telkens terug in de volgende opdracht. Al waren ze soms ook wel eigenwijs. Maar ik ben erg onder de indruk van hun talent!'

Raquel van Haver is de andere helft van de vakjury. Deze succesvolle Amsterdamse kunstenaar met Colombiaanse roots, staat bekend om haar grote formaat werken en haar rauwe, narratieve en figuratieve schilderstijl. Marc en Raquel bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?

'Project Rembrandt' is een coproductie van de NTR en Helder TV.

'Project Rembrandt' is vanaf zondag 24 maart wekelijks te zien om 20.25 uur bij de NTR op NPO 1.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland én melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers