Dan keert het populaire programma 'Het Blok' terug bij Net5

zondag 7 april 2024
Foto: Net5 - © Talpa Network 2024

Na een afwezigheid van dertien jaar is de internationale hit 'Het Blok' terug in Nederland! Vier koppels staan klaar om de ultieme renovatie-uitdaging aan te gaan.

Zij krijgen ieder een eigen bouwval toegewezen, die ze in zeven weken, kamer voor kamer gaan verbouwen tot een spiksplinternieuw appartement. En dat allemaal binnen een vastgesteld budget en met strakke deadlines! 'Het Blok' wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest en is vanaf 22 april elke werkdag te zien bij Net5.


Makelaar, Maaike Huesmann, die eerder te zien was als jurylid in seizoen 2 van 'Het Blok', beoordeelt samen met stylist, Eva van de Ven, de opgeleverde ruimtes en benoemt de winnaar van de week.

Elke week presenteren de koppels een opgeknapte ruimte, die beoordeeld wordt door de deskundige jury. Maar de spanning houdt niet op bij de renovaties, tussendoor krijgen de deelnemers gezamenlijke klussen en uitdagende opdrachten voorgeschoteld. Extra budget en voordelen liggen in het verschiet voor de koppels die uitblinken.

Achter de schermen worden de koppels niet alleen geconfronteerd met bouwproblemen en strakke deadlines, maar ook met onderlinge competitie en drama. Van verborgen sabotage tot onverwachte bondjes, de spanning stijgt tot ongekende hoogte terwijl de koppels strijden om de titel van 'Blok'-winnaar.

Aan het einde van de rit worden de opgeknapte appartementen verkocht. Het koppel met de meeste overwaarde wordt gekroond tot de winnaar en ontvangt €100.000 euro!

Dit seizoen nemen de volgende koppels deel aan de klusuitdaging:

Famke (49) en Hans (52) uit Doorn: een koppel met een gecompliceerde geschiedenis gaat samen als goede vrienden de woning verbouwen.

Jaïr (23) en Anouk (28) uit Leeuwarden: ondernemers uit Friesland met een passie voor 'Do It Yourself' en een hoge dosis lef.

René (49) en Jessica (50) uit Ugchelen: een onverschrokken duo met een achtergrond in wetshandhaving en bij defensie dat de strijd aangaat.

Sanne (27) en Daniël (26) uit Leeuwarden: jonge professionals opzoek naar een nieuwe uitdaging, klaar om hun klus-en stylingtalenten te laten zien.

'Het Blok' wordt geproduceerd door TwentyTwo Producties en is vanaf maandag 22 april elke werkdag om 20.30 uur te zien bij Net5.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland én melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers