NPO zoekt gaststad Eurovisie Songfestival

woensdag 29 mei 2019

Ruim een week nadat Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv heeft gewonnen, kunnen geïnteresseerde gaststeden en -regio's zich vanaf vandaag officieel aanmelden bij de organisatie.

Het Eurovisie Songfestival 2020 wordt een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcast Union). De organisatie van het festival wordt door deze partijen gezamenlijk opgepakt.


Eén van de belangrijkste succesfactoren voor een geslaagd Eurovisie Songfestival is de gaststad. De komende weken geeft de organisatie 'ESC2020 The Netherlands' steden/regio’s de gelegenheid om zich aan te bieden. De criteria waaraan een gaststad en een locatie moeten voldoen, worden nu in kaart gebracht.

Het selectieproces van de gaststad ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

- eerste helft juni: alle steden/regio’s die interesse hebben getoond, ontvangen van de organisatie het document met daarin de criteria waaraan een gaststad en venue moeten voldoen om in aanmerking te komen het Eurovisie Songfestival 2020 te verwelkomen. Op basis hiervan wordt steden/regio’s gevraagd een bid book in te dienen.
- eerste helft juli: mogelijkheid voor steden/regio’s om dit bid book in te dienen bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020. Dit betekent dat steden/regio’s vier weken de tijd hebben om een bid book voor te bereiden. Definitieve selectie gaststad Eurovisie Songfestival 2020 vindt zo spoedig mogelijk daarna plaats.

Persbericht NPO
http://www.npo.nl

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers