Njam! gaat op culinaire ontdekkingstocht langs de hipste foodhallen van Nederland

zaterdag 14 oktober 2023
Foto: njam! - © Studio 100 2023

In de gloednieuwe njam!-reeks 'Streetfood' trekt online chef Lynn van de Vorst eropuit in Nederland. Vijf afleveringen lang bezoekt ze telkens een nieuwe foodhall met een unieke look en feel.

Ze start in haar hometown Amsterdam en zet haar tocht verder in Eindhoven, Den Haag, Tilburg en Rotterdam. Geïnspireerd door alles wat ze ziet, hoort en proeft, maakt Lynn vervolgens zelf de lekkerste streetfood gerechten.


Foodhallen zijn helemaal in. En dat hebben ze in Nederland 100% begrepen. Njam! neemt er een kijkje bij de culinaire hotspots waar je eten van over de hele wereld kan proeven en waar smaken en culturen onder één dak samenkomen. Van Vietnamese ‘shrimp tempura’ of een portie Hollandse streetfood tot Afrikaanse bakbanaan: in de foodhallen vind je het allemaal!


Lynn van de Vorst
Om die culinaire ontdekkingsreis in goede banen te leiden, sturen we een foodie op pad met een voorliefde voor explosieve bites en authentieke fingerfood. De Nederlandse Lynn van de Vorst is online chef en verzot op streetfood. De ideale vrouw voor de job dus! Op Instagram inspireert ze haar volgers dagelijks met de lekkerste recepten en neemt hen mee op culinaire avonturen en citytrips. Ze kookt toegankelijk en eenvoudig, maar altijd boordevol smaak. Haar allereerste online recept, een snelle pasta burrata, ging dan ook onmiddellijk viraal. Met minimale inspanning het maximale uit ieder gerecht halen, is haar ultieme kookleuze.

Van een Indonesisch patatje Rendag tot Mexicaanse taco’s
In 'Streetfood' gaat Lynn helemaal op in de bruisende sfeer van de foodhallen. Met de vlogcamera in de hand, kuiert ze langs de streetfood kraampjes, leert de chefs en hun inspirerende verhalen kennen en proeft van verschillende wereldkeukens. Maar het duurt niet lang of het begint bij Lynn te kriebelen om zelf enkele streetfood porties klaar te maken. Ze zet haar geïmproviseerd kraam op in de foodhall en geeft een unieke twist aan de smaken, geuren en kleuren die ze die dag ontdekte. Het resultaat zijn telkens hippe, smaakvolle gerechtjes om thuis snel en makkelijk mee aan de slag te gaan zoals een Indonesisch patatje rendang, Mexicaanse taco’s en mini tostada’s of geitenlabneh als Libanees hapje. Kortom, de ideale inspiratie voor de lekkerste streetfood!

'Streetfood', vanaf 15 oktober elke zondag om 11.00, 16.00 en 23.00 uur op njam!.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers