'Mijn Eerste Reis': een trip langs acht onvergetelijke levensverhalen

woensdag 15 november 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Vanaf 16 november trekt Kobe Ilsen naar alle windstreken. In 'Mijn Eerste Reis' gaat hij met acht bekende gasten naar een voor hen betekenisvolle reisbestemming. Zo wandelt Stan Van Samang na 25 jaar opnieuw the Wicklow Way in Ierland, herbeleeft Margriet Hermans haar studietijd in Madrid.

En Sammy Mahdi reist voor de allereerste keer naar Irak, het land waar de roots van zijn vader Hussain liggen.


Vaste reisgezel Kobe Ilsen koppelt het bewogen reisverhaal handig aan het levensverhaal van de gast. Hoe groot is de impact van zo'n reis? Welke levenslessen trek je eruit? Wat is er veranderd sinds de vorige trip met de reismus van weleer? Kortom: het levensverhaal in een reiskoffer, lichtvoetig en vol levensvreugde besproken tijdens een nieuwe reis boordevol verrassingen.

Kobe Ilsen: ''Mijn Eerste Reis' is veruit het meest persoonlijke programma dat ik al gemaakt heb. Met alle acht reisgezellen heb ik op die paar dagen een heel intense connectie gevoeld en gedeeld. Dat zal ik blijven koesteren.'

Aflevering 1: Stan Van Samang - Ierland
Zanger Stan Van Samang wandelt na 25 jaar opnieuw the Wicklow Way. Hij trok op zijn 19e helemaal alleen op reis, op voettocht door Ierland, zijn muzikale idolen achterna.

'Mijn Eerste Reis', vanaf 16 november elke donderdag rond 20.45 uur op VRT 1 en VRT MAX.

 

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kist' - William Rutten (EO)

Na een traumatiserende gebeurtenis in haar jeugd besluit schrijfster Saskia Noort zichzelf het zwijgen op te leggen. Met deze gebeurtenis sterft ook een deel van haar onbezorgde jeugd. Pas tientallen jaren later treedt ze in de openbaarheid met haar verhaal. Dit voelt als een herrijzenis.

'De Kist', om 23.25 uur bij de EO op NPO 2.

Dossiers