'Máxima' is vanaf deze datum te streamen bij Videoland

dinsdag 19 december 2023
Foto: Videoland - © RTL 2023

Zaterdag 20 april is het eindelijk zover. Vanaf die datum is de nieuwe dramaserie 'Máxima' te streamen bij Videoland. 'Máxima' is een zesdelige high-end dramaserie die het leven van Koningin Máxima verkent, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten.

De hoofdrollen worden vertolkt door de Argentijnse actrice Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, de internationale acteurs Valeria Alonso en Daniel Freire gecast. Ivan Lapadula speelt Máxima's ex-vriend Tiziano. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong van de nieuwe Videoland Original, daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.


Over de Videoland Original 'Máxima'
De serie vertelt het verhaal van Máxima's reis van haar vroege leven in Argentinië en New York tot aan haar toekomst als koningin van Nederland. De serie start bij hun ontmoeting in Sevilla in 1999. Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. Wanneer Willem-Alexander haar ten huwelijk vraagt haalt het verleden haar in als er een verhitte discussie losbarst over haar vaders politieke carrière in het Videla regime. Een discussie die in haar eigen kringen nooit gevoerd is. Wat maakt dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen?

Eerder dit jaar zijn de eerste bewegende beelden en stills van de nieuwe Videoland Original 'Máxima' al te zien.Op deze beelden zijn de Argentijnse actrice Delfina Chaves te zien als Máxima, Martijn Lakemeier als Willem-Alexander en Sebastian Koch en Elsie de Brauw als Claus en Beatrix.

'Máxima' wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar en Sytske Kok en is vanaf 20 april wekelijks te streamen bij Videoland.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers