'Big Brother' viert 25-jarig bestaan met gloednieuw seizoen

woensdag 20 december 2023

25 jaar na het eerste legendarische seizoen in 1999 keert 'Big Brother' op 15 januari terug bij RTL 5. In dit gloednieuwe seizoen: een verse groep bewoners, een nieuw huis en nieuwe regels.

Het programma wordt opnieuw gepresenteerd door Geraldine Kemper en Tatyana Beloy, daarnaast staan de bewoners natuurlijk 24/7 onder de supervisie en alziende blik van Big Brother. De kijker volgt de deelnemers van dit ultieme realityprogramma van heel dichtbij en hebben ook dit seizoen weer invloed op het verloop in het huis. 'Big Brother' is vanaf maandag 15 januari zes dagen per week te zien bij RTL 5.


In 25 jaar is er veel veranderd, ook bij 'Big Brother'. De basis van deze ijzersterke succesformule, destijds geïntroduceerd in Nederland, is echter nog altijd hetzelfde: We volgen een groep, voor elkaar, wildvreemde mensen die 24/7 door camera's worden gevolgd tijdens hun altijd onzekere verblijf in het 'Big Brother'-huis. De bewoners worden bij dit sociale experiment op de proef gesteld met spellen en uitdagingen, waarop ook de kijker thuis invloed heeft. Naast de reguliere uitzendingen op maandag t/m vrijdag en de live uitzendingen op zaterdag bij RTL 5 zijn de bewoners ook deze keer weer 24/7 te volgen via de livestreams bij Videoland. Net als vorig seizoen bestaat de groep deelnemers uit zowel Nederlanders als Vlamingen.

De start van 'Big Brother' is op maandag 15 januari om 20.30 uur te zien bij RTL 5. Hierna de reguliere uitzendingen doordeweeks om 20.30 uur en de liveshows op zaterdag om 20.00 uur bij RTL 5. Daarnaast zijn de bewoners 24/7 te volgen via de livestreams bij Videoland. Het programma wordt geproduceerd door EndemolShine.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers