Nieuw programma 'Stand van Nederland: Generatie Europa' bij Omroep WNL

zondag 14 april 2024

'Stand van Nederland' gaat Europa in! 'Stand van Nederland: Generatie Europa' is een spin-off van 'Stand van Nederland: Generatie Next'. Binnenkort te zien bij Omroep WNL.

Het is een journalistiek programma waarin vorm en inhoud elkaar aanvullen, maar vooral waarbij de kijker de rest van de EU een stuk beter leert kennen in aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement. In de uitzendingen ontmoeten we millennials uit andere EU-landen en hebben we met hen gesprekken over onze verschillen én overeenkomsten - zoals je die ook op reis kunt hebben. Waar blijken wij uiteindelijk meester in te zijn en wat kunnen we juist van hen leren? Zes landen, met per aflevering een hoofdvraag die past bij het onderwerp waar de presentator zich in kan vinden. We draaien op kenmerkende locaties voor het land, zoals in Ierland dat één van de welvarendste landen binnen de EU is, maar waar tegelijkertijd de huizencrisis hoogtij viert.


Ook gaan we naar Frankrijk waar ontvolking een steeds urgenter thema wordt op de politieke agenda en zakken we af naar Italië waar de arbeidsmarkt in niets lijkt op die van ons. Zo kennen ze daar geen officieel minimumloon en geen bijstandsuitkering. Kortom, dit nieuwe programma geeft je een heel ander beeld van landen waar wij normaal gesproken alleen als vakantieganger of als expat te vinden zijn. Dit is 'Stand van Nederland: Generatie Europa'.

'Stand van Nederland: Generatie Europa', vanaf donderdag 25 april wekelijks te zien om 21.05 uur op NPO 2.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers