Wie presenteert de nieuwe late night talkshow van VRT 1?

donderdag 10 augustus 2023
Foto: Een © VRT 2021

Het nieuwe televisieseizoen belooft alvast de terugkeer van een vaste waarde bij de VRT. Na 3 jaar afwezigheid pakt VRT 1 opnieuw uit met een dagelijkse talkshow. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Veel details zijn er nog niet bekend, al circuleert er wel al een opvallende naam als mogelijke presentator.

Van 'De Laatste Show' tot 'Van Gils & Gasten en 'Vandaag'. Jarenlang pakte de VRT uit met aan dagelijkse talkshow in de late avond. Tot drie jaar geleden definitief het doek viel. Maar daar komt dus dit najaar verandering in. Meer details zijn er nog niet bekend. 'Over de precieze invulling wil de publieke omroep nog niet communiceren', klinkt het in het Nieuwsblad.


Toen in 2020 de stekker uit 'Vandaag' werd getrokken besloot de VRT om niet meteen met een opvolger te komen. Officieel wilden ze het tijdslot van de talkshow aantrekkelijker maken voor jonge kijkers. Zo werd er onder meer 'Dertigers' en 'First Dates' geprogrammeerd. Maar achter de schermen werd nagedacht over een nieuwe talkshow. En daar zien we dus al in het najaar het resultaat van op het scherm.

Toch is er al een opvallende naam die circuleert als mogelijke presentator. Twee jaar na de aankondiging van zijn overstap van VTM naar VRT lijkt Niels Destadsbader in de running als presentator van de nieuwe talkshow. Dat doet al wel vermoeden dat het een talkshow wordt met een andere insteek dan de meest recente voorgangers. Of de populaire zanger zich ook effectief verbindt aan dit nieuwe avontuur zal binnenkort blijken.

Binnenkort stelt de openbare omroep haar programma's voor het najaar voor. Dan weten we ongetwijfeld meer.


Lees ook:
Wordt Niels Destadsbader redder van 'F.C. De Kampioenen'?
Niels Destadsbader ruilt VTM opnieuw voor de VRT: 'Heel veel goesting in dit nieuw avontuur'

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers