VTM reconstrueert in 'Moordzaken: Eeuwige Twijfel?' zaken met een waas van onzekerheid

dinsdag 5 september 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

In 'Moordzaken: Eeuwige Twijfel?' reconstrueert VTM moordzaken die in ons collectieve geheugen zitten, waarvan het plaatje niet compleet is. Zaken waarbij veroordeelden hun onschuld blijven uitschreeuwen of waarbij misschien wel de verkeerde persoon werd vervolgd.

Even goed zijn er zaken waarbij de beschuldigde, ondanks sterke vermoedens, wordt vrijgesproken. De juridische waarheid kennen we: de uitspraak van de rechtbank. Maar het is moeilijk voor nabestaanden en bij uitbreiding het grote publiek om vrede te nemen met die waarheid. Je krijgt believers en non believers. In de true crime reeks 'Moordzaken: Eeuwige Twijfel?' reconstrueert VTM moordzaken waarbij er ondanks een juridische waarheid twijfel is blijven hangen.Aan de hand van archiefbeelden en interviews met onderzoekers, rechters, verdachten, nabestaanden en journalisten puzzelt misdaadjournalist José Masschelin het verhaal weer samen. Hij reconstrueert onder andere de Oordopjesmoord en de zaak Bernard Wesphael. Op woensdag 6 en woensdag 13 september gaat 'Moordzaken: Eeuwige Twijfel?' om 21.40 uur van start met deel 1 en deel 2 van De Parachutemoord, een zaak die in het collectief geheugen gegrift staat en waarover nog steeds een waas van onzekerheid hangt.

'Moordzaken: Eeuwige Twijfel?', vanaf 6 september elke woensdag om 21.40 uur bij VTM en op VTM GO.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers