VRT MAX legt mooie cijfers voor op eerste verjaardag

dinsdag 29 augustus 2023
Foto: VRT1 - © VRT 2023

VRT MAX bestaat 1 jaar. Het intussen grootste streamingplatform van Vlaanderen zag exact een jaar geleden, op maandag 29 augustus, het digitale levenslicht. De ideale gelegenheid voor een terugblik op een jaar vol straffe cijfers.

Sinds de lancering bereikte VRT MAX in totaal al meer dan 2,5 miljoen gebruikers (VRT-profielen)


Op weekbasis komen er maar liefst 1 miljoen bezoekers over de digitale vloer.

44% van de trouwe VRT MAX-kijkers is tussen tussen 12 en 34 jaar oud.

Maandelijks haalt VRT MAX gemiddeld 18 miljoen starts, goed voor meer dan 8 miljoen uur per maand audio en video-consumptie.

Het platform lanceerde verschillende tv- en car apps dit jaar.

De absolute kijkcijferhit? Dat is 'Knokke off', met maar liefst 7 miljoen starts, waarvan meer dan 575.000 unieke gebruikers minstens 1 aflevering hebben gestart. Ook Het verhaal van Vlaanderen en 1985 scoorden ontzettend goed.

22 minuten stomme vragen (MNM), Touché (Radio 1) en De Tribune (Sporza) zijn de populairste podcasts.

Ruth Degraeve, manager VRT MAX & digitale bestemmingen: 'We zijn ongelofelijk trots op de plek die VRT MAX intussen op alle smartphones en in alle Vlaamse huiskamers heeft kunnen veroveren. En dat op amper een jaar tijd! VRT is sinds jaar en dag een huis van sterke radio- en audiocontent. Het afgelopen jaar was een absoluut succesjaar voor het digitale audioaanbod van VRT MAX. Muziek, podcasts en uiteraard ook live radio blijven belangrijke ingrediënten waar we verder mee aan de slag gaan. Neem daar de sterke exclusieve videoreeksen bij, en zo groeit de wereld van VRT MAX alleen maar verder, met slechts één missie: het beste van VRT, op jouw maat.'

De digitale hotspot van VRT heeft een straf eerste levensjaar achter de rug, en bouwt voort op zijn succesrecept: het allerbeste van VRT, met een onevenaarbaar digitaal audioaanbod én (ont)spannende verhalen voor jong en oud. Ook dit najaar staat garant voor nieuw én vertrouwd aanbod op VRT MAX. Lachen met 'Boomer' en 'De Laatste Dag', spanning met 'De Twaalf' en ontspanning in je oren met Evy Gruyaert: het zijn maar enkele reeksen om de komende maanden van te genieten.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers