Tien jaar 'Alleen Elvis Blijft Bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

donderdag 19 oktober 2023
Foto: VRT CANVAS - © VRT 2023

Vanaf 20 oktober kijkt Thomas Vanderveken terug in het hoofd van tien verschillende gasten. In het najaar van 2013 werd de eerste aflevering van 'Alleen Elvis Blijft Bestaan' uitgezonden.

Tien jaar later zijn al meer dan 100 boeiende mensen te gast geweest bij Thomas Vanderveken. De vaste formule blijft: aan de hand van negen zelfgekozen beeldfragmenten vertellen de gasten wat hen raakt en inspireert. Negentig minuten lang, rechtuit en niet gemonteerd.


Dit zijn de gasten in het nieuwe seizoen

Vrijdag 20 oktober: Veerle Baetens (regisseur en actrice)
Vrijdag 27 oktober: Dirk De Wachter (psychiater)
Vrijdag 3 november: Alex Agnew (stand-upcomedian)
Vrijdag 10 november:  Damya Laoui (wetenschapper)
Vrijdag 17 november: Koen Wauters (zanger en presentator)
Vrijdag 24 november: Sofie Van de Velde (kunstondernemer)
Vrijdag 1 december: Guy Verhofstadt (politicus)
Vrijdag 8 december: Elodie Ouédraogo (ondernemer)
Vrijdag 15 december: Herman Van Goethem (rector)
Vrijdag 22 december: Charlotte Adigéry (zangeres)

Allemaal zijn ze volop op zoek naar hun ultieme selectie van onvergetelijke, prikkelende en bepalende beeldfragmenten. Wat die beelden met hen deden en hoe ze een leidraad zijn, vertellen ze aan Thomas Vanderveken. Tien avonden lang lopen we - live - een stukje van hun weg mee.

Vrijdag 20 oktober – Veerle Baetens
Op het Amerikaanse Sundance Film Festival was 'Het Smelt' al in januari te zien, maar in België is het wachten tot eind oktober. De film, gebaseerd op de bestseller van Lize Spit uit 2015, is het regiedebuut van Veerle Baetens. Het is het heftige verhaal van een jonge vrouw, Eva, die na dertien jaar terugkeert naar haar geboortedorp en die daar een rekening te vereffenen heeft. Hoe breng je een complex verhaal naar het witte doek? En hoe coach je een jonge cast bij zo’n gevoelige materie? We horen het in de week van de Belgische release, wanneer Veerle te gast is bij 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'.

Ze brengt fragmenten mee die haar jeugd hebben gekleurd, maar ook beelden die haar vandaag inspireren als maker en regisseur. Voor ze plaats nam achter de camera, doorliep ze al een heel parcours. Ze volgde een musicalopleiding in Brussel, maar kreeg ook snel rollen in televisieseries en kortfilms. In 2007 leerde het grote publiek haar kennen als 'Sara', het knullige hoofdpersonage van een populaire telenovelle. In de jaren die volgden was ze te zien in knappe tv-series als 'Code 37' en 'Tabula Rasa'. Tegelijkertijd bouwde ze haar filmrepertoire uit, met onder meer haar onvergetelijke rol in 'The Broken Circle Breakdown'. Die film bracht haar tot op de rode loper van de Oscars. Niet de laatste keer, trouwens: ook de intense Franstalige kortfilm 'Une Soeur', waarin Veerle een hoofdrol speelt, scoorde een Oscarnominatie. Want ja, ook de Franse en Franstalige cinema zien haar graag.

Haar liefde (en talent) voor muziek, haar eindeloze gave voor transformatie, haar nieuwe film met de Brusselse rapper Zwangere Guy - waar ook Veerle's tienerdochter Billie in te zien is: er is meer dan genoeg om over te praten.

'Alleen Elvis Blijft Bestaan', vanaf vrijdag 20 oktober op VRT CANVAS en VRT MAX, met herhaling op zaterdag.

 

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers