Streamz onthult veelbelovend najaarsprogramma voor 2023

zaterdag 9 september 2023
Foto: © Streamz 2023

De comeback van 'Belgium's Next Top Model', de prestigieuze fictiereeks 'Alter Ego' met Taeke Nicolaï en Ward Kerremans en het turbulente studentenleven van '2DEZIT'.

In januari van dit jaar kondigde Streamz reeds aan dat de komende jaren fors zal worden geïnvesteerd in lokale producties. Het streamingplatform komt deze belofte ruimschoots na en stelt dit najaar opnieuw heel wat titels van eigen bodem voor, met een uitgebreide mix aan fictiereeksen, documentaires en reality. Maar ook fans van internationale topseries blijven niet op hun honger zitten met vervolgseizoenen van als 'The Gilded Age' en 'Our Flag Means Death'.


Streamz lanceert dit najaar heel wat topfictie van eigen bodem. Onder de nieuwigheden is er onder andere de prestigieuze fictiereeks 'Alter Ego' met Taeke Nicolaï en Ward Kerremans en het comedy-drama 'Exen' waarin Serine Ayari en Bart Hollanders elkaars exen moeten overleven.

Naast deze gloednieuwe reeksen, zijn er ook tal van jongerenreeksen die deze herfst een vervolg krijgen. In het tweede seizoen van de jongerenreeks '2DEZIT' krijgen we opnieuw een inkijk in het turbulente studentenleven van Lotte, Lucas, Noor, Nico, Cem en Amy. En ‘D5R’ krijgt dan weer een vervolg in de vorm van de spin-off ‘3FF’ waarin Amber, Kyra en Leyla volwassen worden.

Er is goed nieuws voor de reality-fans. Zij kunnen zich verheugen op de finale van ‘Love Island’. Vanaf 15 september volg je op Streamz dan weer hoe 20 modellen strijden voor de titel van 'Belgium’s Next Top Model'. En ook aan documentaires van eigen bodem geen gebrek dit najaar. Zo brengt Streamz onder andere ‘What A Drag’, over de Belgische drag scene.

Ook internationaal staat er heel wat nieuws op het programma bij Streamz. Zo is onder andere het langverwachte nieuwe seizoen van de komische reeks ‘Minx’ dit najaar te zien, staat het laatste seizoen van 'Yellowstone' op de planning en komt er een vervolg op de Spaans-Portugese topreeks ‘Operación Marea Negra’. En bingewaardige HBO-reeksen, zoals ‘Our Flag Means Death’ en 'The Gilded Age', krijgen dit jaar een verrassend vervolgseizoen.

In mei van dit jaar maakte Streamz ook nog zijn nieuwe samenwerking met VRT bekend. Ze bundelen de krachten om samen minstens twee fictiereeksen per jaar te brengen en zal Streamz heel wat straffe VRT-reeksen in preview aanbieden. Zo kan je sinds augustus het dagelijkse leven van 'de familie Van Looveren' volgen in humoristische VRT-reeks 'Boomer' en zijn de avonturen van inspecteur Chantal Vantomme, gespeeld door Maaike Cafmeyer, dit najaar al op voorhand te bingen op Streamz. Door de handen in elkaar te slaan, is de Vlaamse kijker verzekerd van nieuwe toptitels én vloeien tegelijk heel wat investeringen naar lokale productiehuizen en facilitaire bedrijven. Daarnaast heeft het partnership ook tot gevolg dat recente en klassieke VRT-toppers zoals 'Twee Zomers', 'Dertigers', 'Beau Séjour' en 'W817' vanaf dit najaar te bekijken zijn op Streamz.

Ook de hernieuwde samenwerking met Studio 100 zorgde dit jaar al voor heel wat extra kijkplezier op Streamz, in de eerste plaats voor de allerkleinsten met de nieuwe reeks 'Nurdys' en tal van liveshow en films. Zo werd Streamz dit jaar dé bestemming voor Studio 100 content in Vlaanderen met liefst 600 uur entertainment, gaande van nieuwe reeksen, films en live shows voor de allerjongsten tot content waar menig Streamz-kijker met nostalgie aan beleeft, zoals 'Spring' en 'Pippi Langkaus'.

'Exen' – nu op Streamz
Een comedy-drama waarin de liefde op de proef wordt gesteld door het opduiken van enkele exen. Wie is de ware? In de hoofdrol schitteren Bart Hollanders ('Dealer', 'Callboys'), die de rol van de onhandige bon-vivant Gilles speelt, en Serine Ayari ('Close', 'De Luizenmoeder'), die in de huid kruipt van zijn grote liefde Yasmine. Gilles zweert dat hij echt is veranderd en zijn losbandige leventje vaarwel heeft gezegd. Tot hij met haar in het huwelijksbootje stapt en zijn ex-lieven niet langer kan ontlopen…

De cast van 'Exen' telt naast Bart Hollanders en Serine Ayari nog een reeks frisse namen van topactrices. De exen van hoofdpersonage Gilles worden vertolkt door Charlotte Timmers ('Zillion', 'Billie vs Benjamin'), Ella-June Henrard ('Fair Trade', 'Dansaertvlamingen'), Janne Desmet ('Chantal', 'Rough Diamonds') en Eva Binon ('Black-Out', 'Spitsbroers'). De confrontatie tussen Yasmine, Gilles en zijn exen leidt al snel tot grappige, herkenbare en gênante situaties. 'Exen' is een reeks van productiehuis Wilder Content waarin romantiek, drama en comedy samengaan. Pieter Van Hees ('Undercover', 'Chaussée d’Amour') neemt de regie voor zijn rekening. Scenarist en showrunner is Bert Van Dael, die eerder ook meewerkte aan 'Clan', 'De Twaalf' en 'Beau Séjour'. De VTM-reeks is nu al volledig te bingen op Streamz, later wekelijks te zien op VTM.

'Belgium’s Next Top Model' – vanaf 15 september 2023
Het format van 'Next Top Model' bestaat al geruime tijd en heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten als 'America's Next Top Model'. Later werd het format opgepikt in Vlaanderen, waar in 2009 en 2010 de Vlaamse versie van deze hitserie, genaamd 'Benelux Next Top Model', verscheen. Streamz brengt nu het format met veel plezier terug. En helemaal next level. Voor every she, he and they, voor all shapes, all sizes, all colors; want echte schoonheid zit in élk van ons. Twintig modellen zonder professioneel contract werken zich in een tiendelige reeks in het oog en in het hart van een vierkoppige jury. Met als inzet: een professioneel modellencontract bij NOAH mgmt, een internationaal gerenommeerd modellenbureau.

De jury bestaat uit niemand minder dan Hannelore Knuts, Inge Onsea, Tom Eerebout en Tom Van Dorpe.

‘Our Flag Means Death’ S2 – ​ 6 oktober 2023
‘Our Flag Means Death’ was een verrassende hit toen de reeks in het voorjaar van 2022 uitkwam. De reeks van David Jenkins kent sindsdien een toegewijde fanbase die staat te popelen op het vervolg van de droge humor en bizarre avonturen van de 18de eeuwse piraten.

De reeks is (zeer) losjes gebaseerd op de ware avonturen van de 18e eeuwse wannabe piraat Stede Bonnet (Rhys Darby). Nadat hij zijn leven als heer had ingeruild voor een van een swashbuckling buccaneer, werd Stede kapitein van het piratenschip Revenge. Worstelend om het respect van zijn mogelijk muitende bemanning te verdienen, veranderde Stede's lot na zijn ontmoeting met de beruchte kapitein Blackbeard (Taika Waititi). Tot hun verbazing vonden de totaal verschillende Stede en Blackbeard meer dan vriendschap op zee... Ze vonden de liefde. Nu moeten ze zien te overleven. Het tweede seizoen zal volzitten met emotionele gesprekken, geweldige kostuums, adembenemende locaties in Nieuw Zeeland en nieuwe castleden. Minnie Driver (‘Rosaline’, ‘Starstruck’) speelt een gastrol als de Ierse pirate Anne Bonny en Ruibo Qian (‘Black Mirror’) vervoegt de cast als de mysterieuze handelaar Susan.

‘Yellowstone’ S5 – ​ 12 oktober 2023
Een van de succesvolste series van Amerikaanse bodem keert nog één keer terug voor een allerlaatste seizoen. De intriges en spanningen binnen en rond de Dutton-familie bereiken een kookpunt. Aan de start van het eerste deel van het kersverse seizoen zien we hoe John Dutton (Kevin Costner) aan de macht komt als Gouverneur van Montana. Hij laat er in zijn nieuwe machtspositie dan ook geen gras over groeien en zet alles op alles om Yellowstone te beschermen tegen zijn opponenten. Maar nieuwe obstakels en vijanden dienen zich aan voor de familie en de ranch.

'Yellowstone' is al vijf seizoenen lang het geesteskind van Taylor Sheridan, die we al kennen als de schrijver van topfilms als Sicario, Wind River en Hell or High Water. Voor die laatste titel ontving hij zelf een Oscarnominatie. Wanneer deel twee van seizoen 5 start, werd nog niet aangekondigd door de makers. Wat al wel werd bevestigd, is dat Yellowstone zal opgevolgd worden door een vervolgserie.

‘Minx’ S2 – 19 oktober 2023
Nadat Doug (Jake Johnson) en Joyce (Ophelia Lovibond) Bottom Dollar hebben verkocht aan een gepensioneerde scheepsmagnaat met onbeperkt geld en macht, wordt Minx een commercieel succes, met meer geld, meer roem en meer verleidingen. Onder nieuw leiderschap worstelt Doug om zijn positie te behouden en controle te houden binnen Bottom Dollar. Ondertussen begint Joyce haar kernwaarden uit het oog te verliezen terwijl ze opgaat in haar opkomst naar roem. Terwijl onze vreemde eenden in de bijt van Bottom Dollar steeds populairder worden, beginnen ze zich af te vragen wie ze worden en wat ze echt willen bereiken met dit nieuwe succes. Het eerste en tweede seizoen van de eigenzinnige reeks zijn vanaf 19 oktober exclusief te zien bij Streamz.

'The Gilded Age' S2 – vanaf 30 oktober 2023
Het tweede seizoen van 'The Gilded Age' begint op paasochtend 1883, met het nieuws dat Bertha Russells bod op een box bij de Academy of Music is afgewezen. Gedurende het achtdelige seizoen zien we hoe Bertha Mrs. Astor en het oude systeem uitdaagt, voet aan de grond in de samenleving probeert te krijgen, in de hoop er uiteindelijk een leidende rol in te spelen. George Russell gaat zijn eigen strijd aan met een groeiende vakbond in zijn staalfabriek in Pittsburgh. In huize Brook probeert Marian haar weg te vinden door in het geheim les te geven op een meisjesschool, terwijl Ada tot ieders verbazing een nieuwe liefde ontmoet. Natuurlijk keurt Agnes er niets van goed. In Brooklyn begint de familie Scott te genezen van een schokkende ontdekking en Peggy zet haar activisme voort via haar werk met T. Thomas Fortune bij de NY Globe.

Julian Fellowes, de bedenker van 'The Gilded Age' en ook 'Downton Abbey', zal in dit tweede seizoen ook een aantal nieuwe personages introduceren, zoals de beroemde krantenredacteur T. Thomas Fortune (Sullivan Jones) en Booker T. Washington (Michael Braugher). De terugkerende cast bestaat uit onder andere Louisa Gummer, Christine Baranski, Cynthia Nixon, Denée Benton, Morgan Spector, Donna Murphy, Taissa Farmiga, Carrie Coon en Thomas Cocquerel.

'2DEZIT' S2 - oktober 2023
Het eerste seizoen van ‘2DEZIT’ werd omschreven als een wilde rit door een onstuimige rivier van liefde en lust, parties en pijn, drank en drugs, vriendschap en verdriet, diepe gesprekken en dikke cursussen, loeiharde muziek en dito (emotionele) katers. Het tweede seizoen gaat verder waar seizoen één eindigde. Op de avond van het feestje is er een kortsluiting in het studentenkot en dat wordt onbewoonbaar verklaard. De studenten moeten dus halsoverkop op zoek naar een nieuw kot.

In '2DEZIT' seizoen 2 zien we opnieuw Nathan Bouts ('FOMO'), Ninalotte Roose ('Bittersweet Sixteen'), Ferre van den Broeck ('FOMO'), Lauren De Bie, Jente D'Hose en Nidal van Rijn ('Wannabe's') in de hoofdrollen. Daarnaast spelen Noa Tambwe Kabati ('Nowhere'), Hanna Mensink ('Déjà Vu'), Maïmouna Badjie ('Liefdestips aan Mezelf'), Thomas Van Achteren en Arend Pinoy ('Chaussée d'Amour') ook rollen in de de reeks. Het tweede seizoen wordt geschreven door Bram Renders ('wtFOCK', 'Patser'), Julie Bovendaerde ('Lisa'), Cas Peeters, Joyce Beullens ('Onderhuids') en Sam Rutten in een regie van Niels Sabbe ('Meisjes', 'Lisa').

‘Operación Marea Negra’ S2 – 9 november 2023
‘Operación Marea Negra’ is een Spaans-Portugese dramareeks, geschreven door Patxi Amezcua en Natxo López, en geregisseerd door Daniel Calparsoro, Oskar Santos en Joao Maia.

De fictieserie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de narcosubmarine die in 2018 voor de kust van Galicië werd gevonden, en wordt vertolkt door Álex González (seizoen 1) en Jorge López (seizoen 2) - beiden in de rol van Nando - samen met Nerea Barros, Nuno Lopes, Miquel Insua, Luis Zahera, Xosé Barato, Carles Francino, Manuel Manquiña, Lúcia Moniz, Luís Esparteiro, David Trejos, Leandro Firmino en Bruno Gagliasso. Vrijwel meteen nadat het eerste seizoen van de miniserie uitkwam, werd de reeks al vernieuwd voor een tweede seizoen dat dit najaar te zien is op Streamz.

'Hamsters' – november 2023
Hamsters is een 2D animatiereeks van de hand van illustrator & cartoonist Laura Janssens (Niet Nu Laura). De reeks vertelt het verhaal van het onwaarschijnlijke stel Philippe en Giovanni: Giovanni, die zijn stem krijgt via Rik Verheye, is permanent online en zit met zijn neus op alle laatste trends. Philippe, met de stem van Yemi Oduwale, zit liever in de zetel voor de tv, met een snack of vijf op de schoot. Samen delen ze lief, leed en vele zakken chips.

Wat begon in een zekere pandemie als een hilarische webcomic over twee hamsters, groeit nu uit tot Laura Janssens' eerste eigen animatiereeks, die toepasselijk de naam 'Hamsters' kreeg. Herkenbaar voor iedereen die ooit te horen kreeg dat je beter zou investeren in vastgoed in plaats van in avocado toast. Janssens is ook de auteur van een dozijn stripboeken over onderwerpen variërend van migratie tot seksuele identiteit. Het is de eerste keer dat Streamz een animatie van eigen bodem brengt. Bekijk hier een exclusief eerste fragment. 'Hamsters' kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, de Belgische taxshelter maatregel via Fladers Tax Shelter en Wallimage.

'Alter Ego' - december 2023
Spanning, dood en liefde. 'Alter Ego' is een mystery drama serie die zich afspeelt in een unieke wereld waarin de dood zich tussen de bevolking begeeft om haar taak te volbrengen: het aanraken van diegenen wiens ‘laatste uur’ vanaf dat moment geslagen is. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Taeke Nicolaï (‘The Chapel’) en Ward Kerremans (‘Billie vs Benjamin’). Naast hen zien we Karlijn Sileghem ('Professor T.), Wouter Hendrickx ('Storm Lara'), Koen De Bouw ('Twee Zomers') en Zineb Fallouk ('Mocro Maffia') in de reeks. 'Alter Ego' werd geregisseerd door Mathieu Mortelmans ('Grond') en Frederike Migom ('Binti').

'3FF' - december 2023
3FF vertelt het verhaal van 3 jonge vrouwen die aan het beginpunt van hun leven staan. Na hun avontuur in Ibiza storten Leyla (Angela Jakaj) en Kyra (Liandra Sadzo) zich volop op de arbeidsmarkt. Voor Leyla lijkt dat goed te lukken, voor Kyra wordt dé droomjob vinden echter een moeilijkere zoektocht. Amber (Jamie-Lee Six) staat nog half in het studentenleven, ze is nog niet afgestudeerd maar werkt volop aan haar thesis terwijl ze toch al van het professionele leven kan proeven tijdens haar stage. De drie vrouwen wonen in een huurhuis in Gent.

Streamz kondigde eerder al '3FF' aan als spin-off van de populaire jongerenreeks 'D5R'. De vijf vrienden maakten samen een laatste reis naar Portugal, waarna Wout (Sander Provost) en Vincent (Thijs Antonneau) beslisten om daar te blijven. De drie meisjes keerden samen terug naar het charmante Gent en zetten het verhaal dit najaar verder.

VRT-serie 'Chantal' S2 - december 2023
Eind 2023 steelt Chantal (Maaike Cafmeyer) terug de show. Tot grote vreugde van haar dochter Emma blijft Chantal coördinator van de wijkdienst van Loveringem. Ze wordt geconfronteerd met vreemde criminele zaken die ze op haar eigenzinnige manier aanpakt. En dat is niet tot ieders vreugde in het dorp... Intussen hoopt Emma vurig dat haar moeder terug eens verliefd wordt, maar het is nog maar de vraag of Chantal daar voor open staat.

Naast Maaike Cafmeyer ('De twaalf', 'Mijn Slechtste Beste Vriendin') schitteren Dries Heyneman ('Grond', 'Nonkels'), Mathias Sercu ('Mijn Slechtste Beste Vriendin', 'Eigen Kweek), comedian Steven Mahieu, Yves Degryse ('Callboys', 'De Helaasheid der Dingen'), Zouzou Ben Chikha ('De Twaalf', 'De Dag') en Anna-Marie Missoul opnieuw in dit tweede seizoen. 'Chantal' is een komische politiereeks van productiehuis Eyeworks, in coproductie met VRT/Eén en Telenet. De reeks is een spin-off van de televisiereeks Eigen kweek en werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu. Jeroen Dumoulein tekende voor de regie. Het eerste seizoen werd opgenomen in 2021, het tweede in 2022. De opnames vonden voornamelijk plaats in de gemeente Lo-Reninge. De VRT-serie Chantal zal eerst volledig te bingen zijn op Streamz, en later wekelijks op VRT1 en VRT MAX verschijnen.

'What A Drag' - december 2023
Ons leven kan een portie kleur en extravagantie gebruiken, enter de dragqueens. In deze docureeks volgen we zes drags in hun tocht door het entertainmentlandschap. De performances zijn een feest voor onze sterren en de kijker, maar we willen ook laten zien wie er onder de pruik schuilgaat. Elke queen heeft een eigen verhaal en motivatie. Waarom houden ze zo van drag? Waar vinden ze hun drang om te entertainen?

Gevestigde waarden als Vanessa Van Cartier, Sederginne en Selina Pearl zijn queens die heel goed zijn in wat ze doen en daar (elk op hun eigen manier) successen mee hebben geboekt. Maar, we graven ook dieper. Wat leeft er in de underground scene van de drag? Veronika Deneuve, Angel 666 en Susan from Grindr lijken op het eerste zicht hetzelfde te doen als eerder genoemde queens, toch staan zij met een heel andere boodschap op het podium. 'What A Drag' is een vierdelige docureeks van Sputnik Media die in goede banen wordt geleid door eindredacteur Tom Exelmans.

'De Expeditie' – najaar 2023
In 'De Expeditie' maken Tine Embrechts, Joris Hessels, Viktor Verhulst, Sven Mary, Lynn Van Royen, Jinnih Beels, Average Rob en Pommelien Thijs onder leiding van twee ervaren arctic gidsen een extreem uitdagende tocht in Groenland.

Met ski’s en een loodzware slee leggen ze in erg moeilijke omstandigheden een traject van 160 km af van Kangerlussuaq tot Sissimut, een ongerept en desolaat gebied en dit in vrieskoude omstandigheden tot -40°. Het worden onvergetelijke momenten in een prachtige omgeving. De deelnemers beleven een unieke ervaring en worden tegelijkertijd ook wel geconfronteerd met de eigen limieten, zowel fysiek en emotioneel, maar ook met die van de groep. 'De Expeditie' zal volledig te bingen zijn op Streamz, en later wekelijks op Play 4 verschijnen.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers