Ontdek hier de kandidaten van 'Ik Ga Viraal' op Streamz

donderdag 17 augustus 2023
Foto: Streamz - © Het Konijn 2023

Vandaag, 17 augustus, start op Streamz de reeks 'Ik Ga Viraal'. Daarin gaan vier kandidaten de uitdaging aan om in 6 maanden tijd viraal te gaan en maar liefst 1 miljoen views en 100.000 volgers te halen op sociale media.

Streamz maakt nu bekend wie deze vier kandidaten zijn. Wie van deze vier heb jij de afgelopen maanden al eens zien passeren in jouw feed? Deze onbekenden werden begeleid door experts in het vak, waaronder een manager, een bekende Vlaamse content creator en social media experten. Vanaf 17 augustus 2023 volg je hun afgelegde parcour op Streamz en ontdek je wie van hen in hun opzet slaagde.De nieuwe talentenjacht 'Ik Ga Viraal' ontving honderden inschrijvingen: van zangers tot gamers en van bakkers tot goochelaars. Allemaal met maar één doel: doorbreken als content creator op TikTok, YouTube of Instagram. Uit al die inschrijven werden slechts vier ruwe diamanten geselecteerd: Joran Meyers, John-Pieter Meert, Lorentia Veppi en Eveline Flamand. Zij gingen de uitdaging maar al te graag aan: is het mogelijk om binnen zes maanden tijd viraal te gaan met maar liefst één miljoen views? En lukt het om de following de hoogte in te jagen met als doel honderdduizend volgers op social media? Voor wie zal de droom terug opgeborgen worden en wie staat er aan de start van een mooie carrière?

Joran Meyers
Joran Meyers (19), aka Bruisbal Joren, studeert Media en Entertainment Business en droomt ervan om door te breken als YouTuber. Net als zijn grote idool YouTuber ACID wil hij mensen laten lachen met zijn chaotische en humoristische video’s.

Naast zijn school en amibitie om het online te maken is Joran dagelijks te vinden in de sportschool. Hij hecht bovendien veel waarde aan mentale gezondheid.

Lorentia Veppi
Lorentia Veppi (30) is leerkracht en nam in 2019 deel aan 'Bake-Off Vlaanderen'. Ze is naar eigen zeggen verslaafd aan social media.

Hoewel ze door 'Bake-Off' voornamelijk bekend werd als taartenbakster houdt ze vooral van grappige content en wil ze mensen laten lachen. Lorentia beschrijft zichzelf dan ook als bakker, moeder en full-time idioot. Ze is extravert en kent geen schaamte.

Haar motto is 'Find a job that you love and you don’t have to work a day in your life'.

John-Pieter Meert
John-Pieter Meert (23), aka Henksson, studeert Media en Entertainment Business, net als Joran. Hij werd geboren in Haïti, maar kwam op éénjarige leeftijd bij zijn adoptie familie terecht in België.

Het is zijn grote droom om door te breken als rapper en hoopt dat social media hem daarbij kan helpen. Naast muziek is hij geïnteresseerd in fashion en wil hij content maken met een boodschap. Hij wil een stem zijn voor de black community.

Eveline Flamand
Eveline Flamand (37) staat in het dagelijkse leven voor de klas als leerkracht. Ze is creatief en houdt zichzelf graag bezig met het creëren van content met een waardevolle boodschap. Als ecologische content creator wil Eveline de wereld een beetje beter maken. Ze droomt van een duurzame wereld waarin mensen respectvol met elkaar omgaan.

Ze wil maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken en de mensen op een vrolijke manier inspireren en informeren. Eveline houdt niet van de oppervlakkige kant van social media en wil aantonen dat ook meer diepgang een mogelijkheid kan zijn.

De vier talenten worden bijgestaan door een deskundig team van coaches, bestaande uit manager Luuk Wessels, social media expert Hannes Coudenys, top content creator Chris Lobanzo en all-round creative Gladys Ferro. Onder leiding van regisseur en documentairemaker Cheeru Mampaey ('Chasing Beauty', 'OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid') leggen de camera's de reis van deze ruwe diamanten vast, terwijl ze de wereld proberen te veroveren met hun content en navigeren binnen hun specifieke niche. Gedurende zes maanden volgen de camera's de talenten terwijl ze actief zijn op verschillende platforms.

'De reeks biedt een unieke kijk op de uitdagingen en successen waarmee deze jonge makers worden geconfronteerd. Het wordt een proces van vallen en opstaan. Wiens dromen zullen uiteindelijk opgeborgen moeten worden, en wie staat er aan het begin van een glansrijke carrière? 'Ik Ga Viraal' is niet alleen een sociaal experiment, maar ook een boeiende talentenjacht die perfect aansluit bij deze tijd. In tegenstelling tot traditionele reeksen over gevestigde sterren, volg je nu vanaf het prille begin de mogelijke doorbraak en de obstakels die daarbij komen kijken. De serie benadrukt tevens dat succes op social media hard werken is en dat talent alleen niet voldoende is om het te maken', aldus regisseur Cheeru Mampaey.

De vierdelige reeks ‘Ik Ga Viraal’ is een productie van Het Konijn. De serie is vanaf 17 augustus 2023 in boxset exclusief te zien bij Streamz.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers