Ontdek hier alle najaarsprogramma's bij VTM

dinsdag 22 augustus 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Trouwen, het is al een grote stap. Maar blind trouwen, dát is pas lef hebben. In een nieuw seizoen van 'Blind Getrouwd' wagen 4 mannen en 4 vrouwen de sprong en kiezen ze voluit voor de liefde én tegelijk ook het zotste avontuur van hun leven.

Na de huwelijksreis en een pittige periode die samenwonen heet, moeten de koppels na een 7-tal weken beslissen: zijn ze klaar voor de rest van hun leven samen en blijven ze getrouwd?


'Blind Getrouwd' - vanaf 4/9 elke maandag om 20.35 uur op VTM
Met volgens de experten misschien wel de vier beste matches ooit, kondigt het nieuwe seizoen zich alvast uiterst romantisch aan.Bekijk hier de eerste beelden.

'Wat Zou Jij Doen?'
Een droomjob in het buitenland of dichtbij familie en vrienden wonen? Een kat of een hond in huis nemen? Een eigen stekje of hotel mama? Een wereldreis maken met de zeilboot of toch maar niet? Sommige mensen blijven eeuwig twijfelen en durven de knoop niet door te hakken. Maar wat als een zaal vol willekeurige Vlamingen in hun plaats beslist? In het gloednieuwe programma ‘Wat Zou Jij Doen?’ leggen mensen die voor een life changing dilemma staan hun lot in de handen van wildvreemden. Het publiek beslist, en die keuze is definitief en bindend… In een gezellig theater leidt Karen Damen de stemming in goede banen, steunt ze de kandidaten en neemt ze de kijker mee in de verrassende en opvallende verhalen die achter de dilemma’s schuilgaan.'

'Huis Gemaakt'
Wie treedt in de voetsporen van Antje & Ruben en Cédric & Anaïs? Wie sleept het grootste cadeau ooit in de wacht en krijgt een gratis eigen huis? Dina Tersago schenkt één jong koppel een zorgeloze toekomst, maar dat krijgen ze niet voor niets. Dag en nacht leveren de koppels bloed, zweet en tranen om een leegstaand pand te verbouwen tot een droomhuis. Aannemer Cerina Marchetta krijgt met Bart Appeltans en Béa Vandendael de populairste interieurarchitect en de bekendste vastgoedexpert van ons land aan haar zijde om de koppels vakkundig te beoordelen. Wie krijgt aan het einde van de rit zijn eigen droomhuis cadeau en hoeft nooit een lening af te betalen?

'Make Up Your Mind' - op vrijdag 8/9 om 20u35
Story imageTorenhoge hakken, fancy make-up, opgezette kapsels, valse wimpers, pluimen en pailletten en veel glamour. Héél veel glamour. It’s showtime in Make Up Your Mind! Vijf bekende Vlamingen zetten een grote stap ver weg van hun comfortzone en transformeren tot betoverende drag queens. Vermomd als echte queens geven ze de show van hun leven op het podium. Ze worden beoordeeld door een professionele jury, maar worden ze ook herkend door panelleden Bart Appeltans, Natalia, Julie Van den Steen en Ruth Beeckmans? Wie verrast en imponeert als een echte drag queen? En welke bekende Vlaming verschuilt zich achter zijn of haar nieuwe gedaante?Bekijk de eerste beelden hier.The Voice Kids - vanaf 15/9 elke vrijdag om 20u35Story imageEen kleine portie lef, een gouden stem die raakt en één stevige druk op de knop. Meer is er niet nodig om onder de vleugels van een topcoach te belanden in 'The Voice Kids'. Niemand minder dan multitalent Pommelien Thijs en stoere rapster Coely nemen als nieuwkomers plaats in de iconische draaistoelen naast coaches Laura Tesoro en Metejoor. En ook onder de hosts pronkt er vers bloed want Aaron Blommaert en Nora Gharib vormen het nieuwe, dynamische presentatieduo. Sta paraat voor een muzikaal spektakel dat harten raakt en dromen in de spotlights zet.

'The Big Bang'
De knotsgekke en prettig gestoorde broers Coppens knallen weer op het televisiescherm in 'The Big Bang'. Een programma rechtstreeks uit het creatieve brein van Staf en Mathias, boordevol spanning, adrenaline en natuurlijk … een stevige portie humor. In 'The Big Bang' dagen de broers elke aflevering drie bekende duo’s met serieus wat knaldrang uit om zich te wagen aan een reeks ongezien spannende proeven. Zij betreden elk de Coppens-arena voor een race tegen de tijd. Wie heeft het meeste strategisch inzicht en dat ondersteboven of zelfs onder water? Wie kent het antwoord op de meeste weetjes terwijl er wat elektriciteit in de lucht hangt? En wie veroorzaakt als eerste ‘The Big Bang’?

'De Verraders' - later in september
20 bekende Vlamingen. 17 bondgenoten. 3 verraders. Na het grote succes van vorig jaar is 'De Verraders' terug met een nieuw seizoen. En verraad kent ook deze keer vele gedaantes. Staf Coppens duidt in een mysterieus kasteel 3 bekende verraders aan die zo lang mogelijk onder de radar moeten blijven. Samen met de 17 bondgenoten spelen ze een spel vol leugens, manipulatie en verdachtmakingen, kortom: vuil spel krijgt weer vrij spel. Aan de bondgenoten om de verraders uit de groep te halen… voor ze zelf worden ‘vermoord’.

'De Verraders: De Ronde Tafel' - later in september
'De Verraders: De Ronde Tafel' gaat host Vincent Fierens elke week dieper in op de aflevering van 'De Verraders'. Samen met een bekende fan van het programma en een ex-speler bespreekt hij het verraad, de leugens, de strategie en het wantrouwen uit de voorbije aflevering. Ook de banneling en de vermoorde van de week komen langs en geven hun visie op de feiten. Vincent nodigt ook experten uit die hun visie op de feiten geven. Kan een leugenexpert zien welke BV liegt? De Ronde Tafel zal telkens naadloos aansluiten op elke aflevering van 'De Verraders'.

'Snackmasters'
Wie kraakt het geheime recept van Vlaanderens meest geliefde snacks? En belangrijker nog: wie bootst deze het best na? De culinaire strijd tussen de bekende chefs wordt deze keer geleid door een opvallend nieuw presentatieduo: professionele foodlovers, snackxperten en BFF’s Mathieu Terryn en Bockie De Repper. De twee vrienden trekken er samen op uit om de geheimen achter de populaire snacks te ontrafelen.

'Starstruck'
Prepare to be starstruck! In de betoverende talentenshow 'Starstruck' transformeren telkens drie onbekende deelnemers in hun meest geliefde muziekidool. Van Beyoncé tot Amy Winehouse over Justin Bieber en Harry Styles. Samen schitteren ze op het grote podium en brengen ze een absolute wereldhit. Wie zet zijn of haar idool het best neer? Zangtalent en muziekliefhebber Laura Tesoro leidt al dit geweld in goede banen. Beoordeeld worden de performers dan weer door ervaren panelleden Bart Kaëll, Nathalie Meskens, Guga Baúl en Nora Gharib. Welk showbeest maakt indruk met zijn stem, looks en moves?

'Camping Coppens: Home Sweden Home' - later in september
Bijna drie jaar na de grootste stap in het leven van de familie Coppens, neemt Staf de kijkers opnieuw op sleeptouw in 'Camping Coppens: Home Sweden Home'. Hij vertelt hoe hun droom om een camping te openen in Zweden en zo een heel nieuw leven te beginnen, verloopt. Met vallen en opstaan, een lach en een traan toont het gezin Coppens hoe het met hen gaat in een andere cultuur en in de uitgestrekte Zweedse natuur. Ze gaan ook voor de eerste keer samen terug naar België en ontmoeten vrienden, familie én de nieuwste telg in de familie Coppens.

'Het Jachtseizoen' - vanaf 7/9 elke donderdag om 20u35
Eén en al girlpower in het nieuwe seizoen van 'Het Jachtseizoen'! Stoere dames Laura Tesoro, Julie Van den Steen en Nora Gharib openen de jacht op voortvluchtige BV’s. Gekleed in oranje overalls ontsnappen acht BV-duo’s uit de cel om zich te ontpoppen tot sluwe boeven. Onder meer Jelle Cleymans & Jonas Van Geel, Andy Peelman & Karen Damen en Stephanie & Francesco Planckaert slaan op de vlucht en proberen vier uur lang uit de handen te blijven van de vastberaden jagers. De voortvluchtige duo’s mogen op voorhand twee liften regelen, maar verder krijgen ze niets. Zijn ze de jagers te slim af of worden ze bikkelhard bij de kraag gevat? Het Jachtseizoen belooft een spannend en zenuwslopend kat-en-muisspel.

'War Junkies - vanaf 7/9 elke donderdag om 21u35
Wat drijft oorlogsverslaggevers naar de gevaarlijkste plekken ter wereld? De Streamz-docureeks ‘War Junkies’ zoekt uit waarom journalisten, cameramensen, fotografen en fixers zich geroepen voelen om naar die plekken te gaan waar iedereen van wegvlucht: de brandhaarden van de wereld, waar oorlog heerst. De getuigen, met onder anderen vaste VTM NIEUWS-cameraman Stijn Desmet, praten over de impact van hun beroep op hun leven en dat van hun familie. Ze tonen hun kant van de oorlog, zoals we die niet in het nieuws zien.

'Exen' - later in september
De liefde wordt danig op de proef gesteld in de tragikomische fictiereeks 'Exen'. Bart Hollanders schittert als de onhandige bon-vivant Gilles. Hij belooft zijn grote liefde Yasmine, een eerste hoofdrol voor comedian en actrice Serine Ayari, om zijn losbandige leventje vaarwel te zeggen. Wanneer hij met haar in het huwelijksbootje stapt, kan hij zijn ex-lieven echter niet langer ontlopen… Naast Bart Hollanders en Serine Ayari brengt de serie een getalenteerde cast van topactrices, waaronder Charlotte Timmers (Flo), Ella-June Henrard (Ruth), Janne Desmet (Clara) en Eva Binon (Inge), die de ex-lieven van Gilles vertolken. Exen garandeert een meeslepende reis vol emotie, humor en verrassende plotwendingen.

'Van Rossem'
Jean-Pierre Van Rossem is de man van negen levens. De vader, de zoon, de echtgenoot, de politicus, de intellectueel, de zakenman en de kunstenaar, maar ook als de crimineel en de showman. In Van Rossem vertellen exclusieve eerstelijnsgetuigen zoals Goedele Liekens, Frank Verstraeten en Jean-Pierres zoon Youri in primeur over dat deel van zijn leven dat aan het publieke oog ontsnapte. Over hoe de illustere zakenman en inspirerende leider zichzelf telkens opnieuw uitvond, maar ook over hoe Ferrari’s en gegoochel met Moneytron-deals zijn persoonlijke tragiek maskeerde. 'Van Rossem' is een openhartige docureeks van de hand van Ilse Beyers over de beruchte cultfiguur die iedereen kent, maar die tegelijk niemand écht kent.

'Helden van Hier: De Mug' - vanaf 6/9 elke woensdag om 20u35
Wie zijn de Gentse helden die dag en nacht uitrukken om mensenlevens te redden? In 'Helden van Hier: De Mug' geven de spoedartsen en verpleegkundigen van het AZ Sint-Lucas in Gent een unieke blik achter de schermen van hun levensreddende job. Een brommer die overkop gaat, een sportongeval tijdens een basketbalmatch, een hartinfarct in de supermarkt… 'Helden van Hier: De Mug' neemt de kijker mee naar plaatsen waar het noodlot onverbiddelijk toeslaat.

'Moordzaken: Eeuwige Twijfel' - vanaf 6/9 elke woensdag om 21u40
Er zijn moordzaken in ons collectief geheugen waarvan het plaatje niet compleet is: zaken waarbij veroordeelden hun onschuld blijven uitschreeuwen of waarbij de verkeerde persoon wordt vervolgd. Of zaken waarbij de beschuldigde ondanks sterke vermoedens wordt vrijgesproken. In 'Moordzaken: Eeuwige Twijfel' reconstrueert VTM zeven moordzaken waarbij er ondanks een juridische waarheid twijfel is blijven hangen. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met onderzoekers, rechters, verdachten, nabestaanden en journalisten puzzelt misdaadjournalist José Masschelin het verhaal weer samen van o.a. de parachutemoord, de oordopjesmoord en de zaak Bernard Wesphael.

'Alloo bij de Verkeerspolitie'
In 'Alloo bij de Verkeerspolitie' stapt Luk Alloo mee in een wereld waar de actie nooit stopt en de spanning soms hoog oploopt. Van illegaal rijden tot fout parkeren, Alloo neemt plaats op de achterbank van de lokale verkeerspolitie en ontdekt een nieuw arsenaal aan overtredingen. Twaalf lokale verkeersagenten van Gent en Sint-Niklaas tonen hoe ze ingrijpen, bemiddelen en verzoenen, maar ook beboeten, achtervolgen en oppakken.

'Moordzaken: Wetsdokters'
Een lijk. En één iemand die kan achterhalen wat er echt is gebeurd. ‘Wetsdokters’ volgt zes specialisten in de forensische geneeskunde, vanop de crime scene tot in de autopsiezaal. Hoe gaan ze te werk op de plaats delict? Wat ontdekken ze op de autopsietafel? Welke beelden staan gebrand op hun netvlies? En hoe combineren ze deze ongewone job met hun privéleven? Zes wetsdokters vertellen over hallucinante en waargebeurde whodunits, die zich afspelen in Vlaamse dorpen en steden.

'Vrederechters'
Van overhangende bomen tot geluidoverlast of achterstallig huurgeld: de mens maakt om duizend en één dingen ruzie. En de vrederechter weet er altijd raad mee. In een nieuw seizoen van 'Vrederechters' geven nieuwe gezichten en oude bekenden een blik achter de schermen van de rechtbank die het dichtst bij de mensen staat. De kijker is niet alleen getuige tijdens openbare zittingen, maar wordt door de karaktervolle vrederechters ook mee op sleeptouw genomen. Want één blik op de situatie ter plaatse zegt soms meer dan duizend woorden.

'Familie' - vanaf 28/8 elke weekdag om 20u00
Als een echte thriller: zo ging 'Familie' de zomer in. Vooral voor Véronique (Sandrine André) werd de seizoensfinale een echte nachtmerrie. Het kwam tot een heftige confrontatie met Elena (Ilse Uitterlinden), die haar liet boeten voor de moord op haar zoon Koen (Sieg De Doncker). Slaagt Véronique erin om haar grote liefde Lars (Kürt Rogiers) en haar zoon Cédric (Yanni Bourguignon) te bevrijden uit de doodskist, die zich langzaamaan met water vult? Ook de driehoeksverhouding tussen Niko (Jo Hens), Mieke (Caroline Maes) en Sam (Tinne Ceuppens) mondt uit in drama. Drie personages overleven die zomer mogelijk niet…

'Lisa' - laatste seizoen vanaf 4/9 elke weekdag om 18u20
Lisa ging de zomer in met een verrassing van formaat: Jonas (Oscar Willems) leeft. Al was nog niemand daarvan op de hoogte. Op het feestje van Ben (Michiel De Meyer) en Lisa (Tinne Oltmans) kwam Gert (Bert Verbeke) de rust stevig verstoren. Toen het tot een gevecht kwam tussen hem en Lisa’s nieuwe geliefde, fluisterde Gert haar in dat hij weet waar Jonas is. Kan ze Jonas levend terugvinden en komt de waarheid eindelijk aan het licht? Of laat ze het verleden achter zich en omarmt ze haar nieuwe toekomst? De finale ontknoping volgt in het laatste seizoen van Lisa. Wie leeft nog lang en gelukkig?

'De Buurtpolitie: De Klok Tikt'
Hoe cruciaal zijn de eerste 24 uur na een misdaad? Wat als een dader niet op tijd gevat wordt of een ontvoerd persoon niet op tijd wordt teruggevonden? Het bekendste politiekorps van het land is terug in een nieuwe scripted reality-reeks waarin de klok luider dan ooit tikt. Van een gewelddadige overval en ontvoering tot een spannende carjacking en verdacht overlijden. Het politiekorps, met onder anderen content creator Simon Eeraerts als nieuwkomer in de cast, moet racen tegen de klok en alles op alles zetten om in de eerste uren na een misdaad cruciaal speurwerk te verrichten. Slagen ze erin om elke straffe, bloedstollende case op te lossen?

'Daar Doen We Het Voor' - op vrijdag 25/8 om 19u55
De zomervakantie loopt stilaan ten einde en dus vuurt VTM binnenkort weer een lading nieuwe programma’s op Vlaanderen af. Jens Dendoncker nodigde in het geheim 200 kijkers uit om in avant-première de najaarsprogramma’s uit de doeken te doen. Maar er is een reden waarom net deze kijkers werden uitgekozen. Deze 200 deelden de afgelopen weken en maanden een duidelijke mening over de VTM-programma’s op hun sociale media. En die bleken een bron van inspiratie voor het nieuwe najaar. Jens wil hen bedanken voor hun suggesties, want de kijker… 'Daar Doen We Het Voor'!

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers