Nederlandse succesreeks 'Oogappels' doet intrede op Play5!

donderdag 7 september 2023
Foto: BNNVARA - © Mark de Blok 2023

De komische dramareeks én kijkcijfersucces 'Oogappels' ontving bij onze noorderburen vrijwel alleen maar lovende kritieken en is ondertussen al toe aan zijn vijfde seizoen in Nederland.

De hitserie viel al verschillende keren in de prijzen en is nu zelfs genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2023, een gala-avond waarbij de belangrijkste Nederlandse publieksprijzen voor televisieprogramma’s worden uitgereikt. Onder andere de Belgische actrice Eva Van der Gucht ('Mijn Slechtste Beste Vriendin', 'Iedereen Beroemd!'...) is te zien in deze reeks en wordt vergezeld door Nederlandse topacteurs als Bracha van Doesburgh, Malou Gorter, Ramsey Nasr, Nadia Amin, Jeroen Spitzenberger en Mike Libanon.


In 'Oogappels' worden vier Nederlandse gezinnen gevolgd met kinderen die op dezelfde middelbare school zitten. De ouders hebben allen hun eigen, en vooral compleet verschillende manier van opvoeden, maar voor hen geldt allemaal maar één ding: de lat voor zichzelf én hun oogappels torenhoog leggen om zo het perfecte leventje te kunnen leiden. Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding en seks: de maatschappelijke druk op ouders om de opvoeding van hun pubers méér dan goed te doen, is voor heel veel mensen herkenbaar.

Naast een nominatie voor de Gouden Televizierring 2023 kreeg de populaire dramareeks eerder ook de NPO Start Award 2022 voor Meest Gestreamde Serie en de Binge Streaming Video Award in de categorie Beste Nederlandse Productie.

'Oogappels', vanaf dinsdag 12 september om 20.35 uur als dubbelaflevering op Play5.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers