Najaar 2023: Ontdek de najaars- en wintertoppers van Play!

donderdag 17 augustus 2023
Foto: Play4 - © Play Media 2023

Ook dit najaar staat bij Play de Vlaamse 'keuzekijker' centraal: op alle platformen kiezen kijkers bewust voor bekende succesprogramma's én voor nieuwe titels, waardoor het commercieel Play-aanbod zowel lineair als online dit voorjaar toegenomen is.

De komenden weken en maanden zendt Play nieuwe impactvolle seizoenen van miljoenenprogramma’s uit zoals 'De Verhulstjes', 'De Slimste Mens ter Wereld', 'Klopjacht', 'Extreme Makeover Vlaanderen', 'The Sky Is The Limit', 'James De Musical' en het gloednieuw ijzige en confronterende avonturenprogramma 'De Expeditie - Groenland'.


Voor programmadirecteur Annick Bongers is Play steeds meer onderscheidend: 'Afgelopen voorjaar legden we de kwetsbare Vlaamse ziel bloot in veelbesproken nieuwe programma’s zoals 'Boris', die gigantisch veel mensen heeft beroerd met een ongeziene respons. Net zoals bij 'Shalom Allemaal!', waar we voor het eerst achter de muren van de Joodse gemeenschap konden kijken. Als er de afgelopen maanden geschreven werd dat er ‘iets veranderd is in de straten van Antwerpen’, dan hebben we het wel degelijk over erg impactvolle programma’s.'

Dit najaar onthult 'Niveau 4 Brussel-Zuid' de rauwe maatschappelijke realiteit in de hoofdstad. Terwijl Vlaamse tieners nergens zo’n herkenbare verhalen vinden op binnen- of buitenlandse platformen als bij het succesvolle 'wtFOCK', maakt GoPlay reeds sinds 2018 steeds meer nieuwe afleveringen: dit voorjaar stond de zoektocht van Ada centraal, dit najaar volgen we Anaïs. Generatie na generatie groeit op met 'wtFOCK'.

Vlaanderen heeft met 'Nonkels' voor het eerst opnieuw een échte grote nieuwe topcomedy, waarvan er nieuwe afleveringen op komst zijn. Daarnaast voegt Annick Bongers dit najaar sterke ingrediënten toe aan het beproefde Play-recept, zoals 'MasterChef' met Vlaamse celebrities: 'De creatieven kneden en versterken bij Play de succesvolle keuzes die we de afgelopen maanden en jaren gemaakt hebben.'

Play Media is intussen de enige Vlaamse zendergroep die élke dag jong tot oud met open deuren ontvangt aan het nieuwste en mooiste park van Antwerpen, het ‘Vlaamse Central Park’, voor dagelijkse live uitzendingen in Play Zuid met 'De Tafel van Gert', avant-premières en in het voorjaar komt ook 'Café De Mol' terug.

Annick Bongers: 'Vooraleer 'De Mol' in het voorjaar opnieuw jong en oud beroert, gaat Play deze winter sidderen en beven bij 'De Expeditie - Groenland'. Net zoals in 'Over de Oceaan' selecteerden we een mooie mix van bekende mensen, die Vlaanderen op een heel andere manier leert kennen omdat zij volledig uit hun comfortzone stappen. En het is geen afvalrace. Tine Embrechts, Joris Hessels, Viktor Verhulst, Sven Mary, Lynn Van Royen, Jinnih Beels, Average Rob en Pommelien Thijs moeten er samen doorheen. En dat zorgt voor hartverwarmende solidariteit in barkoude omstandigheden.'

Play najaars- en wintertoppers

'Tussen 4 Buren' (NIEUW)
In het nieuwe programma 'Tussen 4 Buren' laat Jani Kazaltzis bevriende buren twee dagen lang van huis wisselen om er één kamer in een compleet nieuw jasje te steken. Eindelijk dat ouderwets behang van de muur trekken, die grijze grauwe kinderkamer omtoveren tot een kleurrijk speelparadijs of de kale woonkamer veranderen in een gezellige oase van rust? Alles kan en alles mag. Met gewaagde kleuren, originele decoraties en een stevige portie enthousiasme hebben de buren maar één doel voor ogen: hun favoriete buren verrassen met een eigenzinnig droominterieur.

Uiteraard staan ze er niet alleen voor. Naast het goedkeurend oog van Jani, krijgen de buren de hulp van interieurdesigners die met hun eigen stijl en vakmanschap verbluffende en soms zeer onverwachte resultaten neerzetten: Anneke Crauwels, Katrien Vanderlinden, Harald Ligtvoet & Wim Soete, Klaas Van Tilburgh en Daan Alferink. De buren worden daarbovenop ook nog eens bijgestaan door handyman Adriaan Gobert en handywoman Camille Marlier. Er wordt geverfd, geklust, gelachen én gehuild… Want de vraag die bij elke aflevering op ieders lippen brandt: zijn de buren wel tevreden met hun vernieuwd en soms héél gewaagd interieur?

'De Tafel van Gert' (SEIZOEN 3)
Na een succesvol tweede seizoen, is de live actuashow 'De Tafel van Gert' er dit najaar opnieuw dagelijks om 20u. Het concept blijft hetzelfde: host Gert Verhulst nodigt van maandag tot donderdag minstens vier tafelgasten uit, die vanuit hun rol of link met de actualiteit een onderwerp meenemen naar Play Zuid.  

'Niveau 4 Brussel-Zuid' (SEIZOEN 4)
'Niveau 4' is inmiddels aan zijn vierde seizoen toe: de voorbije reeksen leverden ruwe en ontnuchterende beelden op. Ze toonden de harde realiteit waarmee de politiekorpsen dagelijks worden geconfronteerd. Na passages in Hasselt, Sint-Niklaas, Aalst en Gent keert 'Niveau 4' dit seizoen terug naar waar het ooit allemaal begon: Brussel, waar tv-maker Eric Goens Politiezone Brussel-Zuid volgt. De voorbije weken werd in het nieuws pijnlijk duidelijk hoe schrijnend de situatie er werkelijk is. Zo waren er meerdere pogingen tot brandstichting aan het commissariaat van Anderlecht en Sint-Gillis en werd een politiewagen op klaarlichte dag aangevallen. En ook aan het station van Brussel-Zuid ontsnappen gezinnen en dagelijkse pendelaars niet aan de horror van het toenemende geweld.

Het politiekorps neemt Eric Goens daarom mee naar de gemeenten Vorst, Sint-Gillis en Anderlecht in hun dagelijkse strijd tegen criminaliteit. Het is vooral in die laatste gemeente dat de criminaliteitscijfers indrukwekkend hoog zijn. Dealers verkopen open en bloot drugs en verzieken er wijken zoals Peterbos en Kuregem. Op bepaalde plekken is de politie niet welkom en tijdens nieuwjaarsnacht staat de gemeente in vuur en vlam. En de spanningen tussen jongeren en politie bereikt er vaak een absoluut kookpunt. Kortom, geen enkele interventie is zonder gevaar.

'Mijn Slechtste Beste Vriendin' (NIEUWE AFLEVERINGEN)
De fictiereeks 'Mijn Slechtste Beste Vriendin' is dit najaar terug met 40 nieuwe afleveringen en ook nu worden de vriendschappen en de flessen wijn weer danig op de proef gesteld. Bedrog komt aan het licht en nieuwe romances ontwikkelen zich op de werkvloer en daarbuiten. Houden de vriendschappen stand onder de immer aanwezige druk van roddels, intriges en onvoorziene bekentenissen?  

De vrouwelijke sterrencast (Maaike Cafmeyer, Eva Van der Gucht, Kim Hertogs, Clara Cleymans, Ella-June Henrard, Jennifer Heylen, Charlotte-Anne Bongaerts en Veerle Dejaeger) krijgt het gezelschap van onder andere Ella Leyers als undercover-mol in het reclamebureau en een seksverslaafde Charlotte Timmers. Ook Isabelle Van Hecke doet haar intrede als de pijnlijk falende relatietherapeute, net als Inge Paulussen die de toxische ex van Marco en moeder van Thomas speelt. Bij de mannelijke cast (Joren Seldeslachts, Steve Geerts, Mathias Sercu, Bas Van Weert en Robert De La Haye) is er een opvallende rol weggelegd voor nieuwkomer Titus Devoogdt als de echtscheidingsadvocaat van Zita.

'Mijn Slechtste Beste Vriendin' is een productie van Lecter Scripted Media. ​De reeks komt uit de pen van Ilse Beyers en is gebaseerd op het gelijknamige boek.

'Celebrity MasterChef Vlaanderen' (NIEUW)
Na een culinaire wereldreis in meer dan 60 landen, landt het grootste reality-kookformat MasterChef dit najaar op Play4 met een gloednieuwe editie: 'Celebrity MasterChef Vlaanderen'. Daarin laten 10 bekende amateurkoks zich van een hele andere kant zien. Ze rapen al hun moed bij elkaar, koken de sterren van de hemel en proberen de jury op alle mogelijke manieren in te pakken. Onversneden emotie, ontvlambare passie en doorgebakken volharding op een bedje van moed en afgewerkt met een zeste van bloed, zweet en tranen. Dat is waar deze culinaire afvalrace om draait.

Content maken is hen dan wel met de paplepel ingegeven, maar of ze evenveel kaas hebben gegeten van koken is nog maar de vraag. Onder toeziend oog van een driekoppige, getalenteerde en bovenal professionele jury met een ongezouten mening geven de chefs het beste van zichzelf en proberen ze de lekkerste gerechten op tafel te toveren. En dat allemaal tijdens een reeks beproevingen om duimen en vingers bij af te likken. De prijs? De felbegeerde titel van Celebrity MasterChef 2023 én een luxediner in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.

Content creator op Instagram, TikTok en Youtube Sarah Puttemans, tv-presentatrice Cath Luyten, comedian William Boeva, dj en tv-maker Hakim Chatar, tv- en radiomaker Linde Merckpoel, actrice Lynn Van den Broeck, kunsthandelaar en Stukken van Mensen-expert Boris Devis, acteur Wim Willaert, muzikant Bent Van Looy en regisseur Charlie Dewulf wagen zich aan het culinaire avontuur. Hun kookkunsten worden beoordeeld door een trio dat hun strepen al lang verdiend heeft en samen op dit moment al 6 Michelin-sterren wist te verzamelen: zaakvoerder en zaalverantwoordelijke van driesterrenrestaurant Boury Inge Waeles, twee Michelin-sterrenchef van The Jane en entrepreneur Nick Bril en sterrenchef van restaurant Bistrot du Nord en meester van de klassieke keuken Michaël Rewers.

'Extreme Makeover Vlaanderen' (SEIZOEN 2)
In 2023 doorkruist de 'Extreme Makeover'-bus opnieuw Vlaanderen. In dit tweede seizoen van 'Extreme Makeover Vlaanderen' neemt James Cooke samen met een team van experten, familie, vrienden en buren opnieuw het huis van verschillende gezinnen die het moeilijk hebben onder handen. Gezinnen met een hartverwarmend verhaal die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Simpelweg omdat ze niet het geld, de mogelijkheid of de tijd hebben om hun huis om te toveren tot die perfecte droomwoning.

Met de hulp van hun achterban, James en de experten hoeft de familie helemaal niets te doen. In een race tegen de klok gaan ze de bijna onmogelijke uitdaging aan om een compleet huis in een kort tijdsbestek geheel te renoveren. Een gigantische klus, die onder normale omstandigheden maanden in beslag zou nemen. Ze hebben maar één doel voor ogen: het gezin in kwestie eindelijk hét geluk bezorgen dat ze verdienen door middel van een totale makeover van hun huis. Want voor die gezinnen betekent een nieuw huis de start van een nieuw leven.

'True Crime Belgium' (NIEUWE AFLEVERINGEN)
'True Crime Belgium' brengt een reeks unieke misdaaddocumentaires over de meest huiveringwekkende misdrijven die de voorbije decennia gepleegd werden in België. Via authentiek gerechtelijk foto- en videomateriaal reconstrueert True Crime Belgium de misdaad en worden speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, getuigen én slachtoffers hierin gehoord.  

'True Crime Belgium' onthult de schokkendste misdaden, waaronder de gruwelijke gifmoord waarbij ex-apotheker Marc Van Overschelde op laffe wijze zijn vrouw en nieuwe liefde vermoordt. Ook wordt de beruchte messenmoord onder de loep genomen, waarin de paranoïde psychopaat Ronald Van Crombruggen in 2001 zijn vriendin om het leven brengt en in 2011 een gevangenisvrijwilligster verkracht en vermoordt. Daarnaast deelt onder andere Kelly Hesters haar beklijvende getuigenis van de avond waarop ze in haar eigen boetiek wordt gemarteld door een losgeslagen psychopaat. En dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van schokkende en afschuwelijke misdaadverhalen die 'True Crime Belgium' tot in detail heeft kunnen reconstrueren.

'Klopjacht' (SEIZOEN 3)
14 doodgewone Vlamingen zeggen van de ene dag op de andere hun dagelijkse leven vaarwel en beginnen aan een trip vol adrenaline, spanning en emotie. In een nieuw seizoen van 'Klopjacht' worden ze binnenkort opgejaagd wild. Wanneer je achternagezeten wordt door de allerbeste jagers in een klein land als België is de vraag niet: hoe ver vlucht je? Maar wel: hoe ver ga je? Want hoe blijf je 17 dagen lang uit handen van een ervaren team van topspeurders? En wat als je ergens compleet gedesoriënteerd wordt gedropt en je meteen al je plannen moet aanpassen omdat je je bagage moet achterlaten? Vorig jaar wonnen de speurders, zijn de voortvluchtigen hen dit jaar te slim af?

'De Verhulstjes' (SEIZOEN 5)
De opnames voor het nieuwe, vijfde seizoen van 'De Verhulstjes' zijn ondertussen volop bezig. In de populaire realityreeks volgt Play4 het reilen en zeilen van Gert, Ellen, Marie en Viktor. En dat mag de kijker dit seizoen vrij letterlijk nemen. De familie gooit het roer om en gaat kamperen in de Ardèche, uitrusten in Saint-Tropez… én op cruise door Scandinavië. Tijdens de cruise van zeven dagen vertoeven De Verhulstjes aan boord van een splinternieuw cruiseschip. Samen met meer dan 6000 medepassagiers hebben ze heel wat stops voor de boeg. Ze varen van de Duitse havenstad Kiel naar Kopenhagen om van daaruit de pittoreske Noorse Fjorden te verkennen in Hellesylt, Ålesund en Flåm. Aan boord is er ruimschoots eten en entertainment voorzien zoals o.a. zwembaden, cafés, restaurants, een spa en nog veel meer. De familie gaat daarnaast ook nog kamperen in de Ardèche op de camping waar Gert zijn jaarlijkse vakantie doorbracht met zijn ouders. En hun tweede thuis in Saint-Tropez mag natuurlijk ook niet ontbreken.

​Wie de boot en alle avonturen van het viertal niet wil missen, kan dit najaar afstemmen op Play4 en de app van GoPlay.

'The Sky Is The Limit All Stars' (NIEUW)
Goed nieuws voor de fans van 'The Sky Is The Limit', want Peter Boeckx komt met een All Stars-editie. De voorbije jaren volgde Peter Boeckx in 'The Sky Is The Limit' enkele welstellende en succesvolle Vlamingen die het graag breed laten hangen. Harde werkers die het op eigen houtje gemaakt hebben, ondernemers die volharden en nu succesvol zijn. Peter ging op zoek naar wat hen nog drijft, waar zij van dromen en of geld nu echt gelukkig maakt.

Voor 'The Sky Is The Limit All Stars' volgt Peter Boeckx de absolute toppers van de voorbije seizoenen. Succesvolle ondernemers voor wie de bomen tot in de hemel groeien, en soms zelfs hoger. Na enkele jaren duiken we terug in het leven van Willy Naessens en zijn Marie-Jeanne, en maken we kennis met het dochtertje van Harry en Olga. Ook stellingbouwer Michel Van den Brande en containerkoning Yves Maes maken opnieuw hun opwachting, en we komen te weten of de liefde van Marie-Anne De Nil voor ‘de saucisse’ nog even groot is.

'De Slimste Mens ter Wereld' (SEIZOEN  21)
I’ll be back moet Erik Van Looy gedacht hebben na het recentste jubileumseizoen van 'De Allerslimste Mens ter Wereld', want Erik heeft naar horen zeggen zijn meest geavanceerde wapen van onder het stof gehaald: zijn mobiele telefoon. En daarmee gaat hij driest te werk zodra je in zijn vizier komt. Eenmaal ingelijfd is er dan ook geen ontsnappen meer aan en dit seizoen smijt een legioen nieuwe kandidaten zich dus opnieuw en gewillig in de strijd der strijden om te kwissen alsof hun leven er vanaf hangt. Ondertussen begint Eriks WhatsApp-groep al aardig vol te lopen met kandidaten: Robin Pront, Jade Mintjens, Alex Agnew, Annelien Coorevits, Nathalie Meskens… en sinds vandaag mag ook Average Rob zich officieel lid noemen van de quizgroep. Na een iconische jubileumeditie met Danira Boukhriss Terkessidis als grote allesweter is de 'De Slimste Mens'-arena weer helemaal klaar voor een geweldig nieuw seizoen bloed, zweet en schatergelach van Erik Van Looy.

'Sports Late Night'
Een najaar zonder voetbal is geen najaar en dan mag 'Sports Late Night' uiteraard niet ontbreken. Elke zaterdag en zondag brengen Bart Raes, Gilles De Coster en Joris Brys alle hoogtepunten, doelpunten en voetbalnieuws uit de Jupiler Pro League. Vorig seizoen werd gedomineerd door Antwerp, dat kampioen speelde op de razend spannende slotspeeldag, de Beker van België pakte én de Supercup won. Wie kan de Great Old dit seizoen het vuur aan de schenen leggen? Bart, Gilles en Joris volgen ook onze Belgische toptalenten bij hun buitenlandse clubs op de voet op.  

UEFA Europa (Conference) League
En de Play-zenders brengen live internationaal spektakel voor de voetbalfans met de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League. Bart en Gilles zorgen samen met hun eigenzinnige studiogasten voor scherpe analyses voor, tijdens en na de wedstrijden, die telkens op een donderdag afgewerkt worden. Daarnaast zijn er ook uitgebreide samenvattingen met alle hoogtepunten uit de andere gespeelde wedstrijden van die dag.   

'Stukken van Mensen' (SEIZOEN 8)
In het ondertussen al achtste seizoen van Stukken van Mensen staan zes topdealers klaar om opnieuw enkele kunstpareltjes op de kop te tikken. Bie Baert, Sofie Van de Velde, Frank Van Laer, Yves Chung, Carlo Bonte en Paul De Grande geven elkaar geen duimbreed toe wanneer het aankomt op designerspullen, kunstobjecten, nieuwe creaties of gewoon leuke hebbedingen. Alles, en dan vooral geld, gooien ze in de strijd om hun concullega’s af te troeven. Al zijn er dit jaar ook nog andere kapers op de kust. In het nieuwe seizoen krijgen onze professionals bij enkele deals de onverwachte concurrentie van een geheime koper, iemand die ze niet kennen en dus ook onmogelijk kunnen inschatten. Blijven ze hun koelbloedige zelve of gaat de geheime koper aan de haal met de buit?

Wie 'Stukken van Mensen' zegt, zegt unieke objecten en de aanbiedingen zijn legio: van de sigaretten van de Amerikaanse president Nixon, over kunstwerken van de Japanse Matsutani en de Britse Banksy tot een fossiel van 70 miljoen jaar oud. Daarnaast wagen ook opnieuw enkele bekende koppen hun kans in de bekendste kamers van Vlaanderen: Frank Raes, Petra De Sutter, Isolde Lasoen, Sven De Leijer, Wendy Van Wanten, Cath Luyten, Wim Soutaer en Jan Peumans.

'Bake Off Vlaanderen' (SEIZOEN 7)
Voor het zevende seizoen strijkt de witte baktent terug neer op het glooiende domein van het kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Tien nieuwe, gepassioneerde amateurbakkers stomen zich, omgeven door kleurrijke borders, wuivende hooivelden en prachtige bossen, klaar voor het nieuwe seizoen van 'Bake Off Vlaanderen'.

In de iconische tent van 'Bake Off Vlaanderen' halen ze hun beste bakkunsten en creaties boven onder de warme vleugels van Wim Opbrouck. Hopelijk slagen ze erin om juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender in een zoete extase te brengen. Wie volgt onze jongste deelnemer Axl op en wordt de beste amateurbakker 2023?

'wtFOCK: Anaïs' (GoPlay)
In 'wtFOCK: Anaïs' volgen we het turbulente tienerleven van enkele 17-jarige meisjes en jongens. Verliefdheid, vriendschap, nijd en de groeipijnen, taboes en onzekerheden van het volwassen worden spelen de hoofdrol in deze ‘uit het leven gegrepen’ fictiereeks. Net als in de voorbije seizoenen speelt het verhaal zich in real time af, doorheen de week en op verschillende tijdstippen.

In deze reeks staat Anaïs centraal. Ze heeft het moeilijk met de scheiding van haar ouders en verliest zich makkelijk in drank en andere uitspattingen. Wanneer ze Bobbie ontmoet, wordt ze verliefd op deze streetwise durfal. Bobbie kent geen grenzen en ze sleurt Anaïs mee in haar roekeloze leven. Tot één van de vrienden van Anaïs slachtoffer wordt van één van hun nachtelijke escapades. Dan speelt het geweten haar parten en komt hun prille liefdesrelatie onder druk te staan.  

'Achter de Schermen' (GoPlay)
Bijgestaan door een fraai kransje Bekende Vlamingen, bespreken Pieterjan Marchand en Jeff Bronder in hun eigenzinnige podcast 'Achter De Schermen' elke week wat er gaande is achter de schermen van het Vlaamse medialandschap.

'James De Musical' (SEIZOEN 3)
Naar goede gewoonte trekken de makers van 'James De Musical' ook voor dit derde seizoen weer alle registers open. Dit voorjaar werd tijdens de uitverkochte live shows in de Antwerpse Lotto Arena al bekendgemaakt dat Metejoor zich mag verwachten aan een musical waarin hij centraal staat. Maar ook de vijf andere gasten die in het nieuwe seizoen hun opwachting maken bij 'James De Musical' zijn stuk voor stuk kleppers van formaat.

Niemand minder dan Tom Waes, Maaike Cafmeyer, Marc Coucke, Regi én de cast van 'F.C. De Kampioenen' vullen de indrukwekkende gastenlijst aan. Zij kunnen binnenkort genieten van een onvergetelijke musical over hun leven. En zoals het hoort bij een echte musical mogen ze zich verwachten aan veel show, bruisende choreografieën, aanstekelijke muziek en heel wat verrassende, grappige en vaak ook emotionele momenten.

Het populaire programma van presentator James Cooke ontving de voorbije twee jaar al heel wat bekende gasten die stuk voor stuk werden getrakteerd op een unieke musical over hun leven, en dat ging niet ongemerkt voorbij. De kijker sloot 'James De Musical' meteen in het hart en als kers op de taart werd het programma vorig jaar bekroond met een prestigieuze Gouden Roos van Montreux. Eerder sleepte James De Musical in Cannes ook al de prijs voor Best Factual Entertainment Show in de wacht en begin dit jaar viel presentator James Cooke in de prijzen bij ‘Kastaars!’ als mediapersoonlijkheid van het jaar 2022.

'James De Musical - Live On Stage'
Na het ongeziene succes van 'James De Musical – Live on Stage' komt er op vrijdag 19 april 2024 een gloednieuwe show van het gelijknamige tv-programma naar de Lotto Arena. De tweede editie van 'James De Musical – Live on Stage' wordt opnieuw een indrukwekkend totaalspektakel waarin de rollen nog eens worden omgedraaid. Op het menu: ongeziene podiumacts, livemuziek, een indrukwekkend ensemble van zangers en dansers, spectaculaire decors en vooral ook enkele leuke verrassingen. En ja, ook bij deze tweede editie zal James meezingen en dansen, het is nog even afwachten of hij ook deze keer een primeur meebrengt naar de Lotto Arena.

'De Expeditie - Groenland' (NIEUW)
In 'De Expeditie' maken Tine Embrechts, Joris Hessels, Viktor Verhulst, Sven Mary, Lynn Van Royen, Jinnih Beels, Average Rob en Pommelien Thijs onder leiding van twee ervaren arctic gidsen een extreem uitdagende tocht in Groenland. Met ski’s en een loodzware slee leggen ze in erg moeilijke omstandigheden een traject van 160 km af van Kangerlussuaq tot Sissimut, een ongerept en desolaat gebied en dit in vrieskoude omstandigheden tot -40°. De deelnemers beleven een unieke ervaring en worden tegelijkertijd geconfronteerd met de eigen limieten, zowel fysiek als emotioneel, maar ook met die van de groep.

'Nonkels' (SEIZOEN 2)
Op 21 augustus starten de opnames van het tweede seizoen van 'Nonkels' en strijkt de reeks weer neer op het vredige West-Vlaamse platteland. Pol en Innocent zijn nog steeds ‘getrouwd’, maar de eerste barstjes komen in het huwelijk wanneer Innocent tijdens een inburgeringscursus hopeloos verliefd wordt. Hij bewandelt een gevaarlijk pad, want uitzetting dreigt als blijkt dat zijn huwelijk met Pol slechts voor de schijn is.  

Luc geraakt ‘en stoemelings’ aan een job aan de kassa bij Tuincentrum Van Eeden, wat Carine maar matig kan appreciëren. En wanneer het Tuincentrum de harde en niets ontziende concurrentie met Kunstgrassen Willy aangaat, gaan de poppen (en de nonkels) al snel weer aan het dansen.

Jelle De Beule, Rik Verheye en Wim Willaert geven opnieuw gestalte aan de 'Nonkels', met Isabelle Van Hecke, Emilie De Roo en Blaise Afonso als hun wederhelften. Ook Silke Thorrez en Manu Van Acker zijn weer van de partij, en Wim Opbrouck krijgt een grotere rol toebedeeld als de baas van Tuincentrum Van Eeden.

'Assisen: de insulinemoord' (SEIZOEN 2)
Wanneer de achttienjarige Luna Laeremans dood wordt aangetroffen in de stal van haar lievelingspaard geeft haar grootvader, ex-jumpingkampioen Dirk Dejager, toe dat hij zijn kleindochter om het leven bracht. Dejager, een diabetespatiënt, gebruikte naar eigen zeggen insuline om de depressieve Luna uit haar lijden te verlossen na een tragische val van haar paard. De ouders van het meisje ontkennen echter dat hun dochter uit het leven wilde stappen. Zij beweren dat haar grootvader druk op haar uitoefende om als jumpingruiter de eer van de familie te verdedigen nadat zijn eigen carrière noodgedwongen beëindigd werd. Toen Luna die droom niet meer kon waarmaken, lukte het Dirk niet zijn zware teleurstelling te verbergen. Dirk Dejager wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade, maar dat is buiten zijn advocaat Bregt Craps gerekend. Die haalt alles uit de kast om de jury ervan te overtuigen dat Dirk Dejager geen verbitterde moordenaar is, maar een liefdevolle grootvader. Aan de kijker om te oordelen wat de waarheid is…

An Miller, Filip Peeters en Katelijne Verbeke maken in dit tweede seizoen van 'Assisen' opnieuw hun opwachting in de rechtbank. Daarnaast zijn er in 'Assisen: de insulinemoord' ook hoofdrollen voor Gene Bervoets ('Rough Diamonds', 'Arcadia', 'Déjà Vu', 'Salamander', 'Tabula Rasa', 'Cordon'), Willem De Schryver ('Knokke Off', 'wtFOCK', Inge Paulussen ('Twee zomers', 'Mijn Slechtste Beste Vriendin', 'Clan', 'Witse', 'Beau Séjour'), Greg Timmermans ('Ben X', 'Dossier K', 'Het Tweede Gelaat') en nieuw jong talent Zita Windey ('Wij waren daar'), die met Assisen haar eerste grote TV-rol beet heeft.

'Assisen' is een concept van James Cooke geschreven door Ans Vroom, Pieter De Cnudde en Jef Hoogmartens en wordt geregisseerd door Frank Van Mechelen. Het eerste seizoen van Assisen was goed voor gemiddeld 617.000 kijkers. 'Assisen' is een productie van EDtv ism Dedsit voor Play4 gerealiseerd met de steun van de Belgische Tax Sheltermaatregel.

'Big Brother'
'Big Brother' keert terug met een nieuw seizoen. Wie wordt de opvolger van Bart die afgelopen seizoen het huis verliet met 73.388 euro? In het vierde seizoen zullen opnieuw Vlamingen en Nederlanders maximaal 100 dagen opgesloten zitten in het ondertussen wereldberoemde 'Big Brother' huis. De presentatie ligt in de handen van Tatyana Beloy en de Nederlandse presentatrice Geraldine Kemper.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers