'Ik Heb Het U Letterlijk Juist Gezegd': heerlijke zondagavondquiz met Philippe Geubels

zaterdag 2 september 2023
Foto: VRT 1- © VRT 2023

Vanaf 3 september zorgt Philippe Geubels voor heerlijke ontspanning op zondagavond bij VRT 1, met de gloednieuwe quiz 'Ik Heb Het U Letterlijk Juist Gezegd'.

Dat zou een heel makkelijke quiz moeten zijn voor de deelnemers, want ​ alle antwoorden worden in de quiz ergens gegeven of getoond. Maar wanneer letterlijk àlles een vraag kan zijn, wordt gewoon onthouden plots bijna een Olympische discipline. En zo gaan vier deelnemers elke zondagavond de strijd aan met hun kortetermijngeheugen, op zoek naar 15.000 euro.


Om kort op de bal te spelen, bedenkt een professioneel team van vragenmakers de vragen terwijl de quiz bezig is. Diezelfde vragen stelt debutant-quizmaster Philippe Geubels vervolgens aan de kandidaten. Philippe is namelijk de immer kalme directeur van dit zondagse quiz-circus. Hij slaat, zalft en als de vragen eens niet uit de kokers van de vragenmakers komen, komen ze uit die van Philippe zelf, met multiple choice drama’s tot gevolg als: Is Messalina een nummer van Helmut Lotti, een dochter van Helmut Lotti of een Tapasbar in Laarne?

Philippe Geubels, vanaf nu gastheer van de makkelijkste quiz van Vlaanderen: 'Eindelijk een quiz voor mensen die geen tijd hebben om hele dagen Wikipedia te lezen of Trivial Pursuitkaartjes van buiten te leren.'

Schoenmaat van de buurvrouw
Elke week ontvangt Philippe vier Vlamingen die niet in de vijver van allesweters en quizfreaks rondzwemmen. Kandidaten met meer persoonlijkheid en goede verhalen dan parate kennis. Het enige wat ze volgens Philippe nodig hebben? 'Een degelijk functionerend kortetermijngeheugen, en dan winnen ze misschien wel 15.000 euro! Of had ik dat al gezegd?'

Als voorzitster van de vragenmakers zorgt Jade Mintjens voor weetjes bij de vragen en voor troost bij de kandidaten, als er weer eentje de schoenmaat van zijn buurvrouw is vergeten terwijl diezelfde buurvrouw letterlijk twee minuten eerder heeft gezegd dat ze op een 41 rondloopt.

De kijkers thuis kunnen ondertussen het juiste antwoord naar het scherm roepen, of gewoon genieten van de aimabele kandidaten, de rare gedachtenkronkels van Philippe en van de heerlijk chaotische waanzin die op gezette tijden losbreekt in de studio.

Het wordt dus een dolle boel. En die 'dolle' mag op het einde geschrapt worden, wanneer het uiteindelijk echt boel wordt tussen twee overgebleven kandidaten in een finale waarin de kandidaten zélf moeten inschatten wat de ander onthouden heeft en wat niet. Zet je klaar voor heerlijke ontspanning met aimabele kandidaten en het debuut van Philippe Geubels als quizmaster - of had ik dat al eens letterlijk gezegd?

'Ik Heb Het U Letterlijk Juist Gezegd', vanaf 3 september elke zondag om 20.00 uur op VRT 1 en VRT MAX.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje Op Reis' (RTL 4)

De zes fotografen staan voor dag en dauw op om het magische ochtendritueel van de monniken in Chiang Mai vast te leggen. Na dit moment van bezinning komt Tijl met het nieuws dat ze vandaag nog door zullen reizen naar het zuiden van Thailand. Maar niet zonder een tussenstop in.... Bangkok! Tijdens een wilde nacht shoot op uitgaansstraat Khao San Road trekken de fotografen alles uit de kast.

'Het Perfecte Plaatje op Reis', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers