Eric Goens baant zich een weg door de duistere kant van Brussel Zuid

maandag 4 september 2023
Foto: Play4 - © Play Media 2023

Dinsdag 5 september neemt Eric Goens opnieuw plaats op de achterbank van de combi. Hij volgt het Brusselse politiekorps doorheen de wijken van Brussel Zuid.

Een regio die de laatste weken niet meer weg te denken valt uit de media. Van diefstallen en vernielingen tot zinloos geweld en drugsoverlast. En dat wordt al meteen duidelijk in de eerste aflevering. Eric en rechercheur Jelle stappen net uit de auto en stoten al meteen op een dealer die op klaarlichte dag openbaar drugs zit te verkopen op straat.Maar ook alcohol is regelmatig de oorzaak van verschillende interventies in onze hoofdstad. Dagelijks moeten agenten uitrukken voor mensen die onder invloed zijn. Het is vrijdagnacht en inspecteurs Marnix en Daan worden opgeroepen voor een stevige vechtpartij op café. Beiden mogen hun roes gaan uitslapen in de cel, maar daar is één van hen het er niet eens mee. Zowel de politiewagen als zijn celdeur moeten enkele rake stampen incasseren.

Yoda, hoofdinspecteur van de special response unit, patrouilleert dan weer langs de beruchte hotspots van Brussel, de plekken waar vaak drugs wordt gedeald of veel overlast wordt veroorzaakt. In wijken als Kuregem en Peterbos kan je als drugsklant 24 op 24 terecht om je consumptie op te halen. En ook het netwerk van verklikkers draait er op volle toeren. Minderjarigen kunnen €100 per dag verdienen door zich op strategische plaatsen op te stellen en hun kompanen te verwittigen als er een patrouille passeert. Zo zijn de dealers op de hoogte van hun aanwezigheid en wordt een eventuele interventie al snel in de kiem gesmoord. Inspecteurs Marnix en Didier zetten de achtervolging in op een chauffeur die een politiecontrole heeft genegeerd, maar dat verloopt niet zonder slag of stoot.

'Niveau 4 Brussel Zuid', vanaf dinsdag 5 september op Play4 en op GoPlay.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers