Dit zijn de eerste beelden (én nieuwe gezichten) van 'De Buurtpolitie: De Klok Tikt'

dinsdag 10 oktober 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

Het meest iconische politiekorps van ons land keert terug met gloednieuwe afleveringen waarin de klok sneller tikt dan ooit. Vanaf 23 oktober, elke weekdag om 18u20 bij VTM, vervoegen nieuwkomers Simon Eeraerts, Jits Van Belle, Kristof Verhassel en Bram Tahamata het korps in 'De Buurtpolitie: De Klok Tikt'. Ook Ianthe Tavernier is terug om het team te ondersteunen in nieuwe, bloedstollende cases.

Hoe cruciaal zijn de eerste 24 uur na een misdaad? Wat als een ontvoerde niet tijdig wordt teruggevonden of een dader dreigt te ontsnappen? Voor het politiekorps begint de actie op het moment dat de noodoproep binnenkomt. Van een spannende carjacking en mysterieus overlijden tot een gewelddadige overval en ontvoering. Commissaris Berckmans (Willy Herremans) en zijn team zetten zich schrap om te racen tegen de klok en in de eerste uren na een misdaad cruciaal speurwerk te verrichten. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer bewijs er verloren kan gaan. Slagen ze erin om elke straffe, bloedstollende case op te lossen en elke tikkende tijdbom te ontmantelen voor het te laat is?

Bekijk hier de eerste beelden van het gloednieuwe seizoen:

Maak kennis met de nieuwe gezichten:
Simon Eeraerts speelt Stan Koklovoski aka ‘De Kokki’, de jonge hunk van het politiekorps met de grote ambitie om motorrijder te worden. Hij is een eersteklas ‘crime fighter’ en gaat letterlijk door het vuur voor zijn collega’s, zelfs als dat bijna zijn eigen leven kost…

Samen met zijn vriendin Stien Edlund gaf Simon Eeraerts in de VTM GO SHORTIE ‘Stien en Simon Pop-Up’ een blik achter de schermen van hun winkel Avo & Cado. Daarnaast zette hij zopas zijn eerste stappen als solomuzikanten is hij content creator op YouTube en TikTok.

Jits Van Belle speelt Becky Bosmans, een babbelzieke, doch uiterst bekwame dispatcher. Ze heeft het hart op de tong, maar van zodra de telefoon rinkelt, is Becky één blok concentratie. Het is dan ook haar belangrijke taak om de noodoproepen te managen.

Jits speelde al mee in verschillende tv-series. Ze was eerder o.a. te zien in ‘Familie’ als Robyn, het lief van Benny.

Kristof Verhassel vertolkt de rol van Marco Costa, een mysterieuze maar empathische teamspeler. Als sociaal assistent staat hij slachtoffers, betrokkenen en nabestaanden bij in de nasleep van een misdaad. Strikte geheimhouding is voor hem dus key! En ook op privévlak houdt hij de lippen stijf op elkaar. Marco kan iedereen lezen, maar zelf is hij een gesloten boek… Kristof verdiende zijn sporen in tal van series, waaronder ‘Thuis’ en ‘Familie’.

Bram Tahamata vertolkt de rol van Vic Truye, een jonge laborant die stage loopt bij het korps. Het flamboyante supertalent staat te popelen om ervaring op te doen in het veld. In het dagelijkse leven is hij een echte fashionista. De enthousiaste Vic brengt wat meer schwung in de politieboîte!

Bram Tahamata is zanger en maakt in ‘De Buurtpolitie' zijn debuut als televisieacteur. Hij speelde eerder mee in de musical ‘Wicked’ in Hamburg en bracht onlangs zijn eerste album uit.

Ook Ianthe Tavernier, bij de Buurtpolitie-fans beter bekend als hoofdinstructeur Floor Lommelen, is terug. De stoere en plichtsbewuste agente worstelt met zichzelf en dat heeft haar team geweten. Floor wil ‘one of the guys’ zijn, maar haar verantwoordelijke functie laat dat niet toe.

‘De Buurtpolitie: De Klok Tikt', vanaf maandag 23 oktober, elke weekdag om 18u20 bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers