Dit brengt het najaar bij VTM 2

dinsdag 22 augustus 2023
Foto: VTM 2 - © DPG Media 2023

Dat de meeste mensen zelf hun potje op tafel toveren, is volgens fulltime restaurantbezoeker Bockie De Repper nog steeds fake news.

Wim Opbrouck stuurt hem daarom opnieuw op culinaire queeste door Vlaanderen. Bockie belt bij de mensen aan om zijn neus in hun kookpotten én hun levensverhaal te steken.


'Dat Eet Dan Gelukkig Zijn', vanaf 7/9 elke donderdag om 22u30 bij VTM 2, bij de start ook te zien op maandag bij VTM om 22u10.

Bij welke Vlamingen mag Bockie zijn voeten onder de eettafel schuiven? Welke vereniging ontvangt Bockie met open armen tijdens de jaarlijkse mosselsouper? Ian Thomas, Ward Lemmelijn, Dominique Persoone, Nele Somers, Bart Tommelein en Sergio Quisquater: welke bekende koppen schotelen Bockie niet alleen een alledaags potje, maar ook een boeiend verhaal voor?

Darts - van 15/9 tot 17/9 Darts World Series Finals
We have darts in our hearts. VTM 2 zendt dan ook het ene toptoernooi na het andere uit, goed voor ruim 150 uur aan dartspektakel op televisie. Opwarmen doen dartliefhebbers voor het eerst met de World Series Finals, waarna twee Majors de dartharten sneller doen kloppen: de World Grand Prix en het Europese Kampioenschap. Daarna plaveien de Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals de weg naar hét hoogtepunt en belangrijkste toernooi van het jaar: Het Wereldkampioenschap, dat in december in het Londense Alexandra Palace doorgaat. Het toernooi waar onze eigen Dimitri Van den Berghe vorig jaar zomaar even in de halve finale stond. VTM 2 omkadert deze topaffiches met live commentaar en interviews ter plaatse. En wie weet staat er binnenkort wel een lid van de VTM 2 Darts Academy aan de oche van deze prestigieuze toernooien. De selectie van voormalig topdarter Erik Clarys traint momenteel volop met één doel voor ogen: ooit meedingen in het internationale profcircuit.

Champions League - Champions League Play-Offs op 22/8 en 23/8
Intense confrontaties tussen dé Europese topteams met de strafste sterspelers: op woensdag serveert VTM 2 voetbal van de bovenste plank met de UEFA Champions League. Hoe ver zal landskampioen F.C. Royal Antwerp het schoppen in het meest prestigieuze voetbaltoernooi? En neemt Manchester City voor het tweede jaar op rij de beker mee naar huis? Wie legt de titelverdediger het vuur aan de schenen? Aster Nzeyimana en Maarten Breckx zijn samen met analisten Marc Degryse, Jan Mulder en Gilles De Bilde trouw op post om voetbalfans doorheen de wedstrijden van de Champions League te loodsen.

'Lady Truckers'
Vlaamse Lady Truckers rule the world! De succesvolle realityreeks steekt in een nieuw seizoen de Atlantische Oceaan over. Twee Vlaamse Lady Truckers nemen de kijker mee aan boord van hun gigantische trucks, waarmee ze de uitgestrekte landschappen van Canada en Amerika - dé twee truckerslanden bij uitstek - trotseren. En ook in Vlaanderen kruipen nieuwe gezichten en oude bekenden achter het stuur van hun tientonners om de uitdagende en door mannen gedomineerde truckerswereld door de bril van power women te tonen.

'De Vuilste Jobs van Vlaanderen'
It’s a dirty job, but someone’s gotta do it. En voor sommigen is het zelfs een ware roeping. In ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’ nemen de superhelden van de schoonmaak de kijker mee naar verwaarloosde huizen met bergen afval, uitpuilende mobiele toiletten en stinkende zolderkamers die barsten van het ongedierte. De professionele cleaners krijgen een helpende hand van Christoff, Karen Damen, Dominique Persoone, Tine Embrechts, Ingeborg en Julie & Maxime Vermeire. Zij gaan - al dan niet kokhalzend en vloekend - mee de strijd aan met hopen stinkende viezigheid.

'De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen'
Op centimeters van het voorbijrazende verkeer de snelweg afzetten, oorlogsmunitie ontmijnen of op 45 meter hoogte een torenkraan demonteren: de professionals in ‘De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen’ hebben geen alledaagse kantoorjob, maar kijken het gevaar iedere dag recht in de ogen. In deze nieuwe realityreeks nemen straffe mensen met een extreme, opwindende en vooral ook gevaarlijke job de kijker mee in de danger zone. Plaatsvervangend angstzweet en een bonzend hart verzekerd!

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers