'De Repair Shop' is terug! Waardevolle voorwerpen met een bijzonder verhaal krijgt een tweede leven.

woensdag 11 oktober 2023
Foto: Eén - © VRT 2022

In het tweede seizoen van 'De Repair Shop' ontdekt gastvrouw Danira Boukhriss Terkessidis samen met de kijkers opnieuw de persoonlijke verhalen achter gekoesterde voorwerpen. Een team van repairders neemt met veel liefde en vakkennis een brede waaier aan familiestukken, zolderschatten en geliefde hebbedingen onder handen, en probeert ze te restaureren naar hun vroegere glorie.

Niet altijd een makkelijke opdracht, maar de repairders gaan elke uitdaging met veel liefde aan. Zij bundelen hun krachten en kennis om hopelijk van elk voorwerp opnieuw een pareltje te maken. Gaande van een unieke vooroorlogse cello die bespeeld werd door een van de laatste muzikanten in het orkest van de stomme film, een mysterieus schilderij dat geschonken werd aan het dienstmeisje, een kleurrijke grammofoon met een Belgisch tintje, of een gehavende lederen vest met enorme emotionele waarde…


'De Repair Shop' neemt je mee in de warme en emotionele verhalen over de betekenis die deze objecten hebben voor hun eigenaars. Zij zien hun voorwerp pas terug wanneer de repairders het onder handen genomen hebben, en hopelijk de laatste sporen van schade weggewerkt zijn. Een spannend en emotioneel moment. De repair shop blaast zo oude herinneringen nieuw leven in en geeft een nieuwe toekomst aan het voorwerp dat deze herinnering meedraagt.  

Naast het duurzame opzet van 'De Repair Shop' - voorwerpen herstellen, zeker in tijden van massaproductie en wegwerpcultuur - was ook de rest van de productie duurzaam. De repair shop werd namelijk volledig op groene stroom geproduceerd. In plaats van de gebruikelijke dieselgenerator - die vervuilend is en veel CO2 en fijnstof uitstoot - werkte het team uitsluitend op hernieuwbare energie door gebruik te maken van een solar generator en zonnepanelen. 

'De Repair Shop' vanaf 23 oktober elke maandag om 20.40 uur te zien op VRT 1 en 's ochtends al via VRT MAX.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers