De 'Hamsters' van Niet Nu Laura komen tot leven op Streamz

donderdag 5 oktober 2023
Foto: © Streamz 2023

'Hamsters' Philippe (Yemi Oduwale) en Giovanni (Rik Verheye) slaan de wereld gade vanuit hun kooitje. Dat doen ze elk vanuit hun eigen karakter. Philippe is de rust zelve, Giovanni een perfectionist en een tikkeltje neurotisch.

Hij streeft namelijk een insta-perfect-life na en dat loopt niet zoals hij dat zou willen. Van de hand van Laura Janssens, beter bekend onder haar cartoonistennaam 'Niet Nu Laura', is 'Hamsters' de eerste Streamz Original animatiereeks.


'Hamsters' is een 2D animatiereeks van de hand van illustrator & cartoonist Laura Janssens (Niet Nu Laura). De reeks vertelt het verhaal van het onwaarschijnlijke stel Philippe en Giovanni: Giovanni is permanent online en zit met zijn neus op alle laatste trends. Philippe zit liever in de zetel voor de tv, met een snack of vijf op de schoot. Samen delen ze lief, leed en vele zakken chips. De reeks kenmerkt zich door spitse, actuele dialogen die op meesterlijke wijze vertolkt worden door Rik Verheye ('Nonkels', 'Callboys') en Yemi Oduwale ('Dertigers', 'Thuis').

Wat begon in een zekere pandemie als een hilarische webcomic over twee hamsters, groeit nu uit tot Laura Janssens' eerste eigen animatiereeks, die toepasselijk de naam 'Hamsters' kreeg. Herkenbaar voor iedereen die ooit te horen kreeg dat je beter zou investeren in vastgoed in plaats van in avocado toast. Janssens is ook de auteur van een dozijn stripboeken over onderwerpen variërend van migratie tot seksuele identiteit. Het is de eerste keer dat Streamz een animatiereeks van eigen bodem brengt.


'Hamsters' is een Streamz Original animatiereeks ontwikkeld door Laura Janssens, aka Niet Nu Laura, en Haptic. 'Hamsters' kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, de Belgische taxshelter maatregel via Flanders Tax Shelter en Wallimage.

'Hamsters', de eerste Streamz-animatiereeks van de hand van cartooniste Niet Nu Laura is vanaf 2 november 2023 exclusief te zien op Streamz.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers