De 'Celebrity MasterChef'-keuken is open: wie pakt de jury in met zijn signatuurgerecht?

zondag 3 september 2023
Foto: Play4 - © Play Media 2023

De 'MasterChef'-keuken is wereldwijd een begrip onder hobbykoks. 10 Bekende Vlamingen rapen al hun moed bij elkaar en gaan de culinaire strijd aan met als inzet de titel van Celebrity MasterChef 2023 én een luxediner in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.

Ze koken de sterren van de hemel en proberen de jury koste wat kost volledig in te pakken. De eerste beproeving is er eentje om duimen en vingers bij af te lekken, want de chefs moeten de jury hun signatuurgerecht voorschotelen. Een simpele opdracht op het eerste zicht, maar niet alles verloopt even vlot ... Zo laat William zijn vlees rondslingeren in zijn winkelmand, moet Charlie al meteen de EHBO-kit bovenhalen én doet de jury er nog een schep bovenop met een extra challenge. En die zorgt voor heel wat extra druk op de ketel.Content creator op Instagram, TikTok en Youtube Sarah Puttemans, tv-presentatrice Cath Luyten, comedian William Boeva, dj en tv-maker Hakim Chatar, tv- en radiomaker Linde Merckpoel, actrice Lynn Van den Broeck, kunsthandelaar en 'Stukken van Mensen'-expert Boris Devis, acteur Wim Willaert, muzikant Bent Van Looy en regisseur Charlie Dewulf wagen zich de komende 6 weken aan het culinaire avontuur.

Hun kookkunsten worden telkens op maandag en woensdag beoordeeld door een trio dat hun strepen al lang verdiend heeft en samen op dit moment al 6 Michelin-sterren wist te verzamelen: zaakvoerder en zaalverantwoordelijke van driesterrenrestaurant Boury Inge Waeles, twee Michelin-sterrenchef van The Jane en entrepreneur Nick Bril en sterrenchef van restaurant Bistrot du Nord en meester van de klassieke keuken Michaël Rewers.

'Celebrity MasterChef Vlaanderen', vanaf 4 september elke maandag en woensdag om 21.00 uur op GoPlay en Play4.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers