Dan toch goed nieuws! 'Neighbours' ('Buren') gaat verder op Play5!

zaterdag 20 januari 2024
© Fremantlemedia 2022

Binnen enkele weken is het definitief afgelopen met 'Neighbours' ('Buren') op VTM 2. Na 37 jaar kwam er een einde aan de serie, om na enkele maanden geherlanceerd te worden via streamingdienst Freevee.

VTM 2 gaf aan niet geinteresseerd te zijn om de rechten voor de nieuwe serie aan te kopen en dus dreigde het einde van de iconische soap in Vlaanderen. Fans maakten zich op voor een definitief afscheid, maar zo ver komt het dus niet. 'Neighbours' gaat gewoon verder... op Play5! Dat schrijft Het Laatste Nieuws.


Op 1 februari wordt op VTM 2 de laatste aflevering van het lopende seizoen uitgezonden op VTM 2. Enkele dagen later, op maandag 5 februari gaat de serie gewoon verder op Play5. Play Media heeft de soap opgepikt en voorziet Vlaanderen vanaf dan van de nieuwste avonturen in de iconische Ramsay Street.

De uitdaging is alvast groot, want toen door besparingen de ooit immens populaire soap van VRT naar VTM 2 verhuisde door besparingen, kolfde de fanbasis gestaag af. Het moet gezegd, aan de Medialaan werd 'Neighbours' gauw een 'opvulsel'. Van een vaste stek rond 17.45 uur werd de serie steeds vroeger op de dag geprogrammeerd. Tegenwoordig zie je de avonturen van de Australische buren vlak na de middag. En dat heeft de ooit zo populaire sooap geen goed gedaan. Toch is het goed nieuws dat 'Neighbours' door een Vlaamse zender wordt opgepikt. De die hards zullen daar alleen maar tevreden mee zijn.

'Neighbours' begon in 1986 en werd vanaf 1988 uitgezonden op de toenmalige BRT. De soap was een instant succes en had een uitgebreide fanbasis in Vlaanderen. Jarenlang werd 'Neighbours' in de vooravond uitgezonden op Eén (nu VRT 1). Door besparingen werd de serie afgestoten en nam VTM 2 de serie over waarna de reeks heel snel stiefmoederlijk werd behandeld en steeds vroeger op de dag werd uitgezonden. Hierdoor vonden steeds minder fans de weg terug naar Ramsay Street.

In thuisland Australië werd de reeks stopgezet nadat de grootste geldschieter, tv-zender Five, de geldkraan dichtdraaide. Freevee, een streamingdienst onder de paraplu van Amazon, pikte de soap weer op en gaf de serie een nieuw elan. Het was lang onzeker of de reeks nog zou verder gaan in Vlaanderen. VTM 2 gaf heel snel te kennen dat de soap bij hen zou stoppen. Play5 is nu echter op de kar gespongen en houdt de soap in leven. Vanaf 5 februari kan je weer verder kijken naar de avonturen van je favoriete buren 'down under'.

Uiteraard volgen we bij TVvisie dit hele verhaal verder op en kan je blijven genieten van onze wekelijkse previews. 'Neighbours' blijft dus in Vlaanderen en voor alle fans is dit fantastisch nieuws!


Lees ook:
Dan toch geen nieuwe 'Neighbours' meer in Vlaanderen

DOSSIER: 'Neighbours': afscheid van een iconische soap!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers