Kijkcijfers: Allerlaatste aflevering van 'Neighbours' trekt miljoenenpubliek

zaterdag 30 juli 2022
© Fremantlemedia 2022

De finale van 'Neighbours' ('Buren') heeft zowel in thuisland Australië als in het Verenigd Koninkrijk erg mooie kijkcijfers gehaald. De soap is na 37 jaar tot een definitief einde gekomen en gaat er dus écht met een knal uit.

In Australië werd de finale van 'Neighbours' donderdag uitgezonden. Ruim 1,2 miljoen fans stemden af op de laatste aflevering van de iconische tv-serie. Dat is een absoluut record voor de soap die al jaren te kampen had met dalende kijkcijfers. Het programma was hiermee bij de best bekeken uitzendingen van de avond.


Vrijdag werd de finale dan uitgezonden in het VK, op zender Channel 5, en ook daar kon de slotaflevering van de soap op heel wat bijval rekenen. Over het kanaal stemden bijna 3 miljoen kijkers. gemiddeld keken 2,6 miljoen Britten, op een gegeven moment steeg dat cijfer tot 2,9 miljoen. Op het tijdstip van uitzending was de soap het vierde best bekeken programma.


Lees ook:
It's a wrap! Opnames van 'Neighbours' zitten erop
Op deze datum valt het doek over 'Neighbours'!
Bevestigd! Populaire soap 'Neighbours' stopt definitief in juni 2022

DOSSIER: 'Neighbours': afscheid van een iconische soap!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers