Cyclocross is terug op Play Sports

vrijdag 13 oktober 2023

De dagen beginnen te korten, de temperatuur daalt stilaan: de hoogste tijd dat de crossers in actie komen. En ook dit seizoen mis je niets van al het crossgeweld op Play Sports!

Zondag trapt de Wereldbeker veldrijden af in Waterloo, Wisconsin USA, de start van de grote cyclocrossafspraken. Het cross-circus steekt de grote plas over voor de Amerikaanse manche van het meest prestigieuze regelmatigheidscriterium. De grootste kanonnen, Wout van Aert en Mathieu van der Poel blazen nog even uit na hun wegseizoen, maar er staan genoeg kleppers aan de start: bij de vrouwen wereldkampioene Fem van Empel, Puck Pieterse en Ceylin Alvarado, bij de mannen Eli Iserbyt, Thibau Nys en Michael Vanthourenhout.


Een heel seizoen lang kijk je live naar de Wereldbeker en Superprestige veldrijden op Play Sports. Onze mobiele studio zal ook nu weer langs alle parcoursen opgesteld staan, Bram Lambert & Caro Houbreghts zijn de vaste gezichten die samen met vele gasten aan tafel de kijker wegwijs zullen maken.

Op maandag is onze wekelijkse podcast terug onder een nieuwe naam: 'Lambert & Albert'. Elke maandag ontvangen Bram Lambert en Niels Albert 2 gasten en praten ze een uur lang ronduit over alles wat er reilt en zeilt in de crosswereld.

Maar Play Sports brengt nog meer cyclocross naar de kijker. Deze winter gaat Caro Houbreghts op zoek naar straffe verhalen achter de cross en brengt in haar eigen stijl reportages over oa Ava & Bella Holgrem, Francesca Baroni, Felipe Nystrom en nog vele anderen .. het verhaal achter de cross in 'C|X'.

Maar nu zondag eerst de 1e manche van de Wereldbeker in Waterloo (USA), onze uitzending op Play Sports 1 & Play Sports Open start om 19u15, met eerst de vrouwenwedstrijd, en vanaf 20u45 richten we onze aandacht op de mannen, helemaal LIVE vanuit onze studio in Vilvoorde. Bram Lambert ontvangt analisten Richard Groenendaal, Bart Wellens & Sven Vanthourenhout. Het wedstrijdcommentaar is in handen van Ruben Van Gucht en Paul Herygers.

Volgende crossen zijn deze winter LIVE te bekijken op Play Sports 1 & Play Sports Open:

zondag 15 oktober 2023: Wereldbeker Waterloo (USA)
zondag 22 oktober 2023: Telenet Superprestige Overijse (BEL)
zaterdag 28 oktober2023: Telenet Superprestige Ruddervoorde (BEL)
zaterdag 11 november 2023: Telenet Superprestige Niel (BEL)
zondag 19 november 2023: Wereldbeker Troyes (FRA)
zondag 26 november 2023: Wereldbeker Dublin (IER)
zaterdag 2 december 2023: Telenet Superprestige Boom (BEL)
zondag 10 december 2023: Wereldbeker Val di Sole (ITA)
zondag 17 december 2023: Wereldbeker Namen (BEL)
woensdag 27 december 2023: Telenet Superprestige Heusden-Zolder (BEL)
zaterdag 6 januari 2024: Cyclocross Gullegem (BEL)
zondag 7 januari 2024: Wereldbeker Zonhoven (BEL)
zondag 21 januari 2024: Wereldbeker Benidorm (SPA)
zaterdag 10 februari: Telenet Superprestige Middelkerke (BEL)
zondag 25 februari: Sluitingsprijs Oostmalle (BEL)

De podcast 'Lambert & Albert' vind je terug op alle podcastplatformen, op de YouTube pagina van Play Sports en op Play Sports Open.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers