Herman van der Zandt nieuwe stem KRO-NCRV's 'Spraakmakers'

maandag 22 januari 2024
Foto: KRO-NCRV - © Stefanie van Ulft 2024

Het presentatieteam van 'Spraakmakers', dé dagelijkse talkshow op NPO Radio 1, krijgt versterking. KRO-NCRV presentator Herman van der Zandt is vanaf vrijdag 26 januari te horen als de vaste vervanger van Roos Abelman.

Daarmee is het team van 'Spraakmakers', waar ook Carl-Johan de Zwart toe behoort, compleet. Van der Zandt maakte onlangs de overstap naar KRO-NCRV, waar hij vanaf 2025 ook het populaire tv-programma 'De Slimste Mens' gaat presenteren.


Herman van der Zandt kijkt ernaar uit om weer radio te gaan maken: 'In 'Spraakmakers' komt alles samen waar ik enthousiast van word. Het programma brengt verdieping en zit boven op het nieuws, maar heeft ook een zekere luchtigheid. Dat spreekt mij erg aan. Bovendien ben ik groot fan van de fameuze 'Nationale Nieuwsquiz'!'

René Sommer, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, licht toe: ''Spraakmakers' is inmiddels een belangrijke vaste waarde op NPO Radio 1. Met Roos Abelman, Carl-Johan de Zwart en nu ook Herman van der Zandt hebben we een ijzersterk nieuw presentatieteam. Herman heeft ruime journalistieke ervaring en een goed gevoel voor humor. 'Spraakmakers' past hem dan ook als een handschoen.'

Naast 'Spraakmakers' en 'De Slimste Mens' ontwikkelt KRO-NCRV ook nieuwe programma’s met Herman van der Zandt. Deze worden op een later moment bekendgemaakt.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers