'True Crime Belgium' is terug en brengt de meest schokkende Belgische misdaden in beeld

maandag 30 oktober 2023
Foto: © Streamz 2022

Vanaf morgen brengt 'True Crime Belgium' opnieuw een hele reeks unieke misdaaddocumentaires over de meest schokkende misdrijven die gepleegd werden in BelgiŽ.

Aan de hand van authentiek gerechtelijk foto- en videomateriaal worden de gruwelijkste misdrijven gereconstrueerd. Overlevenden en getuigen vertellen hun beklijvend verhaal, maar ook speurders, onderzoeksrechters en openbare aanklagers geven hun kant van de feiten.


De Messenmoorden
​In 2001 werd spilfiguur Ronald Van Crombruggen veroordeeld tot 30 jaar cel voor doodslag op zijn vriendin Vera De Lathouwer. Hij dwingt haar tot orale seks en daarna vermoordt hij haar met verschillende messteken. 9 jaar later krijgt hij uitgangspermissie, waarop hij Martine Van der Elst gruwelijk verkracht en vermoord met meer dan dertig messteken. Zij was vrijwilligster in de gevangenis waar Van Crombruggen opgesloten zat en de twee hadden daar veelvuldig contact met elkaar.

De twee moorden zijn bijna absurde kopieën van elkaar: hij had seks met zijn later slachtoffer, waarna hij hen met tientallen messteken toetakelde. Heel zijn leven lang hield Van Crombruggen zichzelf een masker voor: welbespraakt, charmant, soms meelijwekkend maar bovenal een ijskoude psychopaat met paranoïde trekken die niet gewend is een ‘nee’ te krijgen en zich graag wentelt in een slachtofferrol.

'True Crime Belgium', dinsdag 31 oktober om 22.30 uur op Play4 en op GoPlay.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers