'Belpop' is terug met een nieuwe stem

dinsdag 17 oktober 2023

Terwijl de festivalzomer nog nazindert, bereidt VRT CANVAS zich voor op een mooie muzikale herfst. Dat doen ze onder andere met een nieuwe reeks 'Belpop'.

Met tien edities en ruim 60 documentaires op de teller is 'Belpop' stilaan een gevestigde waarde. En dat de Belgische muziekscene garant staat voor steengoede muziek en geweldige verhalen, bewijst ook deze elfde editie.


Nieuwe stem
Tien reeksen lang gidste radio-icoon Luc Janssen de kijker met z’n kenmerkende timbre op licht ironische toon door de 'Belpop'-afleveringen. Hij geeft de fakkel door aan niemand minder dan Bent Van Looy; muzikant, radio- en tv-presentator, schilder, en vanaf nu dus ook de stem van 'Belpop'.

Aflevering 1: Soulsister
In 1988 levert Soulsister een wereldhit met The way to your heart. Jarenlang staat de band van Paul Michiels en Jan Leyers bovenaan de nationale en internationale hitlijsten. Karakterieel zijn Leyers en Michiels elkaars tegenpolen, muzikaal de perfecte match.

Met getuigenissen van Jan Leyers, Paul Michiels, Ella Michiels, Anne Mie Gils, René Vlaeyen, Marc Kruithof, Bart Peeters, Karel Vingerhoets, Dorien Leyers, Ella Leyers, Guy Brulez, Raf Debraekeleer, Werner Pensaert, Eric Melaerts, Hervé Martens, Maxine Michiels, Roel Michiels, Chris Lord-Alge, Frank Vander linden en Jasper Maekelberg.

'Belpop', vanaf woensdag 18 oktober om 21.20 uur op VRT CANVAS en VRT MAX.

 

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers