Wendy van Dijk en Leonie ter Braak helpen mensen met een beperking aan de liefde

maandag 23 augustus 2021

In het programma 'Cupido Ofzo' gaan mensen met autisme, een licht verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenaandoening op zoek naar de liefde.

Daarom openen Wendy van Dijk en Leonie ter Braak datingbureau 'Cupido Ofzo' om deze bijzondere kandidaten een handje te helpen. Zij sturen hen naar speciale dates. Een romantische picknick met een fantastisch uitzicht, een exclusief diner aan het strand of een foodtruck met Italiaanse lekkernijen in het park. Slaan de vonken al over op de eerste date?


In het dagelijks leven is het vinden van de juiste partner voor veel mensen al een moeilijke opgave. Laat staan voor deze bijzondere mensen. Voor hen is het een nog grotere uitdaging om de ideale man of vrouw te vinden. In 'Cupido Ofzo' geven Wendy en Leonie deze kandidaten alle aandacht en zorg, en richten zich volledig op het laten slagen van de eerste date. Daarna is het aan de kandidaten zelf. Op de achtergrond blijven Wendy en Leonie als steun en toeverlaat aanwezig.

Leonie ter Braak: 'Onze kandidaten staan zelfstandig in het leven, maar zijn daarbij wel vaak afhankelijk van hun ouders, familie of professionele hulpverlening. Door de coronacrisis hebben mensen met een beperking het veel zwaarder en dan wordt eenzaamheid een nog groter probleem. Daarom willen wij graag deze kandidaten op weg helpen in het vinden van liefde en vriendschap.'

Wendy van Dijk vult aan: 'In 'Cupido Ofzo' willen wij onder meer de mogelijkheden en het doorzettingsvermogen van onze kandidaten in beeld brengen bij de kijker thuis. De bijzondere verhalen die zij ons vertellen over hun zoektocht naar liefde, relaties en vriendschap verdienen het om gezien en gehoord te worden. Dit geeft een ander, positiever en vollediger beeld van onze kandidaten.'

Er doen zeven kandidaten mee en het programma bestaat uit 6 afleveringen.

'Cupido Ofzo' wordt geproduceerd door Simpel Zodiak - een label van Banijay Benelux - en is gebaseerd op het succesvolle, gelijknamige Belgische format.

'Cupido Ofzo' start op maandag 25 oktober, wekelijks te zien om 21.30 uur op SBS6 en is terug te kijken op KIJK.nl.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers