Wandelaars lopen zich de blaren op de hielen in 'You Never Walk Alone'

dinsdag 20 juni 2023

Spanning, avontuur en adembenemende landschappen komen samen in de meeslepende wandelcompetitie 'You Never Walk Alone'. In drie teams van vijf nemen fanatieke wandelaars het tegen elkaar op in de wandeluitdaging van hun leven.

Met een grote geldprijs op het spel, moeten de teams zes verschillende, loodzware etappes afleggen door de mooiste Nederlandse landschappen. Elke etappe duurt twee dagen. De teams moeten zélf - door een beroep te doen op de gastvrijheid van de mensen die ze onderweg tegenkomen - hun eten, drinken en overnachting regelen. Daarnaast moeten ze ervoor zorgen dat ze alle opdrachten voltooien en geen stempelpost missen. Geen gemakkelijke opgave, want gedurende de race moeten de teams drie van hun eigen teamleden elimineren zodat er per team twee deelnemers overblijven. Alleen het duo dat in de finale etappe als eerste over de finish loopt, wandelt naar huis met maar liefst 50.000 euro. 'You Never Walk Alone' wordt gepresenteerd door Jamie Trenité en is dit najaar te zien op SBS6.


Op de eerste dag van de competitie ontmoeten de geoefende wandelaars elkaar. In drie teams lopen ze elke dag minimaal 25 kilometer door de prachtigste gebieden van Nederland. Van uitgestrekte duinen en weelderige bossen tot glooiende heuvellandschappen en schilderachtige polders. Een uitputtende tocht, die alleen kan slagen door heel goed samen te werken. Het team is letterlijk zo goed als hun zwakste schakel: ze moeten bij elkaar blijven, want de laatste deelnemer die finisht bepaalt de tijd. Wáár in Nederland de etappes precies zijn uitgestippeld, horen ze pas op de ochtend van vertrek. De deelnemers moeten zich aan speciale wandelregels houden, voeren opdrachten uit en passeren onderweg een aantal stempelposten. Hoe sneller een team een etappe aflegt, hoe groter hun voorsprong in de finale etappe. Per team blijven er twee wandelaars over. Deze duo’s blijven samen tot het bittere eind en strijden zij aan zij om samen kans te maken op een halve ton.

'You Never Walk Alone' is een unieke competitie waarin grenzen worden verlegd, vriendschappen gesmeed en waarin het Nederlandse landschap zich in al haar pracht en praal aan de kijker ontvouwt. Er is maar één manier om te winnen, en dat is door goed samen te werken want: You never walk alone!

Jamie Trenité is als voormalig topsporter de perfecte presentator voor deze sportieve competitie. Sinds 2019 is hij regelmatig op televisie te zien: als reporter in 'RTL Boulevard', en als presentator van o.a. 'Pech op de Piste' en 'Wie De Boer Niet Kent'. Hij maakt zijn debuut op SBS6.

'You Never Walk Alone' is een format van Talpa Concepts en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

Uitzendingen: dit najaar op SBS6.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Een boeiend verhaal van Robbie Robertson, de dit jaar overleden gitarist en songwriter van The Band, over het nummer The Night They Drove Old Dixie Down. We gaan naar Jamaica en duiken in de muzikale roots van Bob Marley. En songwriter Holly Knight schreef maar liefst negen nummers voor Tina Turner. Zij vertelt over hun samenwerking en de totstandkoming van onder andere 'The Best'.

'Top 2000: The Untold Stories', om 23.35 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers