Veel nieuwe en vertrouwde jeugdprogramma's bij AVROTROS

vrijdag 20 augustus 2021

Vanaf eind augustus zendt AVROTROS weer veel mooie programma's uit voor de jeugd. Zo kan de jonge kijker genieten van programma's als 'Brugklas', 'De Faker op Vakantie', 'De Magische Auto' en nog veel meer!

Kinderprinsengrachtconcert | 21 augustus om 18.30 uur op NPO Zapp
Drie talentvolle jonge musici treden op met bekende popartiesten. De 13-jarige Ethan van der Velden begeleidt Dani van Velthoven, winnaar van 'The Voice', op zijn piano bij het gevoelige nummer 'Hallelujah'. Violiste Michelle Kumara (13) is samen met Romy Monteiro te horen bij de vertolking van de powerballad 'I will always love you'. Stefania laat de grachten op 21 augustus samen met cellist Valentijn Jeukendrup (12) swingen op 'Last Dance'. De jonge musici en popmuzikanten worden begeleid door het ensemble met o.a. leden van het Jeugdorkest Nederland onder leiding van Edwin Schimscheimer. De presentatie is in handen van Buddy Vedder.


'Brugklas' | vanaf 30 augustus om 18.15 uur op NPO Zapp
In 'Brugklas' wordt een vaste groep brugklassers gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school. De ontroerende, grappige, aangrijpende of spannende schoolverhalen worden op een realistische en directe manier in beeld gebracht. 'Brugklas' houdt de jeugdige kijker een spiegel voor. In dit tiende seizoen volgen we de gebeurtenissen van Timo, Nouri, Tirza, Hailey, Liz en Farid.

'Het Feest van Zappelin' | vanaf 4 september om 07.20 uur op NPO Zappelin
Fenna viert de zomer samen met al haar Zappelin-vrienden. Ze zingt mooie en grappige liedjes waar thuis op meegezongen kan worden. Soy Kroon zorgt voor de beweging, Boswachter Tim beleeft spannende avonturen en buurvrouw Rian en Postbode Bert kletsen met kinderen over van alles en nog wat: hun favoriete dier, hun lievelingseten of wat ze later willen worden.

'Zappsport' | vanaf 4 september om 08.45 uur op NPO Zapp
Kindersportprogramma waarin alle takken van sport voorbijkomen. In het onderdeel The Battle strijden de jongens tegen de meiden. Kinderen met een sportprobleem krijgen hulp van een beroemde topsporter in Hellup, trucs worden uitgelegd in The Move en er zijn regelmatig specials.

'Zapp Kids Top 20' | Vanaf 4 september om 09.00 uur op NPO Zapp
Het nieuwe seizoen van de 'Kids Top 20' trapt vanaf 4 september af met een nieuw gezicht. Elke zaterdag presenteert Stefania Liberakakis de 'Kids Top 20' hitlijst. Zij vervangt hiermee Stephanie van Eer als presentator. Elke week is Stefania te gast bij een basisschool in Nederland en maakt ze de Top 20-hitlijst bekend, die samengesteld is door de kinderen thuis. Via de website of de app kunnen zij stemmen op hun favoriete muziek. Samen met de populaire gasten die ze in de studio ontvangt danst en zingt ze daarop mee. Daarnaast vraagt ze haar gasten het hemd van het lijf over hun muzieksmaak, hun creativiteit en hun dromen.

'Zappsport de Kantine' | Vanaf 5 september om 08.40 uur op NPO Zapp
In de 'Zappsport Kantine' ontvangt Ron op eigen wijze kinderen en bekende sporters met hun verhalen, wensen en dromen op sportgebied. We volgen de belevenissen van typetjes als Gerda de kantinejuffrouw en Theo de klusjesman, gespeeld door Ron zelf.

'De Faker op Vakantie' | vanaf 6 september om 18.15 uur op NPO Zapp
In een nieuw seizoen van 'De Faker' nemen het mannen- en vrouwenteam het tegen elkaar op op vakantie! Stephanie van Eer, Marije Zuurveld en Moïse Trustfull en Juvat Westendorp, Niek Roozen en Steven Kazàn draaien op de camping een dag mee in een gezin om erachter te komen welk gezinslid is vervangen door een acteur. De teamleden dompelen zich onder in de vakantie routine van het gezin. Van boogschieten, badmintonnen, midgetgolf of ballen op het strand: alles wordt gedaan om de Faker te onthullen.

'De Magische Auto' | vanaf 18 september om 08.05 uur op NPO Zapp
In het nieuwe kleuterprogramma 'De Magische Auto' laat Soy Kroon de droom van een kind uitkomen. Samen stappen ze in de magische auto van Soy en belanden ze op mysterieuze wijze in de echte, grote mensen versie van de lievelings speelgoedauto van het kind. Dat is het begin van een spannend avontuur waarin het kind altijd de held is. 

Iedere aflevering ontvangt Soy een kind in de garage van Soy's opa. Want opa nam Soy vroeger altijd mee op avontuur in zijn magische auto. Sinds kort is de garage van Soy. Zijn opa heeft een briefje achtergelaten waarin staat: 'Soy, als je dit leest, ben je oud genoeg om andere kinderen mee te nemen op avontuur. Veel plezier.' En dat is precies wat hij gaat doen. Zo beleeft Kyan een avontuur met de brandweerauto. De brandweer moet uitrukken voor een brand in een flat, maar dan doet de waterspuit het niet meer. Kyan schiet de brandweer te hulp. Krijgt hij de brandweerslang weer aan de praat?

'We Love Brugklas' | vanaf 21 september op het YouTube-kanaal van Brugklas
Eind augustus start alweer het tiende seizoen van 'Brugklas'! Een groot feest voor alle fans én de hoogste tijd om bij die tien seizoenen stil te staan en daarop terug te blikken in de online AVROTROS-serie 'We Love Brugklas'. In 9 afleveringen van 10 minuten op het YouTube-kanaal van 'BrugklasTV' komen bekende (oud-)'Brugklas' gezichten aan het woord. Ze bespreken de leukste herinneringen, grootste bloopers en reageren op hun gênantste scènes. Hoe gaat het nu met deze acteurs? En hoe vonden zij zichzelf acteren? En nog belangrijker… welke zoen-scene is ze wel héél goed bijgebleven? De allerleukste 'Brugklas'-herinneringen komen voorbij in 'We Love Brugklas'.

'Jill' | Vanaf 25 september om 09.40 uur op NPO Zapp
Jill Schirnhofer tekent al van jongs af aan. Haar tekeningen en illustraties in geheel eigen stijl en kleuren zijn inmiddels razend populair.In het programma geeft Jill alle tips & tricks om zelf aan de slag te gaan. Tekenen, knutselen, mode en kokkerellen staan centraal in het vrolijke en creatieve programma.

'Junior Songfestival Nationale Finale 2021' | 25 september om 19.20 uur op NPO Zapp
De finale van het 'Junior Songfestival' vindt dit jaar plaats vanuit RTM in Rotterdam. De meidengroep Melody, Priscilla, Ayana en de groep SH!NE gaan tijdens de finale alles op alles zetten om de vakjury, kinderjury en kijkers thuis ervan te overtuigen dat zij ons land moeten vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs op 19 december. De kijkers thuis kunnen ook online hun stem uitbrengen op hun favoriet. De presentatie is in handen van Romy Monteiro en Buddy Vedder.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Down The Road' (BNNVARA)

De groep komt aan in Vancouver, helemaal in het westen van Canada. Ze verblijven in een prachtig huis bij de oceaan. Maar zowel bij de jongens als de meisjes zorgt de kamerverdeling voor heel wat wrevel. De volgende dag stappen ze de boot op voor een wonderlijk snorkelavontuur tussen zeehonden.

'Down the Road', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers