'The Devil Made Me Do It' zaterdag bij ID

vrijdag 7 oktober 2022

Kan de duivel terechtstaan in een rechtbank? Daar leek het wel op toen in 1981 Arne Johnston beweerde door de duivel bezeten te zijn geweest toen hij een moord pleegde op zijn huisbaas.

De duivel zou volgens Johnston enkele maanden daarvoor zijn overgesprongen van het 11-jarige broertje van zijn vriendin toen ze samen de duivel bij het jongetje probeerden uit te drijven. De jongen was zo bezeten dat hij zelfs ’s nachts werd aangevallen door de geest, met krassen en blauwe plekken tot gevolg.


Aanwezig bij de uitdrijving was het bekende paranormale echtpaar Ed en Lorain Warren die ook in de rechtbank getuigden ter verdediging van Johnston. Dit opmerkelijke verhaal is onlangs verfilmd in de blockbuster 'The Conjuring: The Devil Made Me Do It', maar in deze Shock Doc-documentaire zien we de echte feiten en hoofdrolspelers.

Nooit eerder vertoonde interviews met de familie (inclusief Arne Johnston en zijn vrouw), Ed en Lorain Warren, de advocaat en de politie plús oorspronkelijke audio-opnamen van de bezeten jongen geven een huiveringwekkend beeld van een van de meest bizarre moordzaken uit de geschiedenis.

'The Devil Made Me Do It', zaterdag 8 oktober om 22.00 uur bij ID.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers