Stijn van Vliet kruipt tijdens het WK opnieuw in de huid van Njits

donderdag 17 november 2022

In het nieuwe KRO-NCRV programma 'Njits: Orange Fever' kruipt Stijn van Vliet voor NPO3.nl opnieuw in de huid van het karakter Njits, een ex-voetballer uit Tsjechië.

In de stijl van Sasha Baron Cohen (Ali G, Borat) gaat Njits gedurende zes afleveringen Nederland voor en tijdens het WK bekijken door de ogen van een buitenstaander.


Het startpunt van de serie is dat Njits na zijn actieve voetbalcarrière nu wil doorbreken als voetbalverslaggever. Dat gaat hij proberen in het land waar hij zijn grote doorbraak beleefde: Nederland. De uitgerangeerde voetballer wil daarvoor alles leren over hét Oranjegevoel. Hij spreekt met bekend en onbekend Nederland. Elke aflevering onderzoekt Njits een ander aspect van het Nederlandse voetbalgevoel: De Oranjefans, de Oranjeliedjes, de Oranjegadgets, de 17 miljoen bondscoaches, de (oud-) internationals en de voetbaljournalistiek & tv-programma’s.

Njits is tijdens het programma Streetlab bedacht en uitgevoerd door Stijn van Vliet. Toen lukte het Njits om zowel bij FC Utrecht als Schalke 04 een trainingssessie mee te doen zonder ontmaskerd te worden. Nu is Njits ‘gepensioneerd’ en op zoek naar een nieuwe uitdaging.

'Njits: Orange Fever' is vanaf vrijdag 18 november vijf weken lang te zien bij KRO-NCRV op het YouTube kanaal van NPO 3 en NPO3.nl.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers